A költségvetési csalással vádolt Simonka György újra polgármester lenne Pusztaottlakán

2024. április 9. – 18:19

Másolás

Vágólapra másolva

Szokatlanul közvetlen hangvételű Facebook-bejegyzésben jelentette be indulását a június 9-i önkormányzati választáson Simonka György egykori fideszes politikus, aki a Békés vármegyei Pusztaottlakán jelölteti magát polgármesternek az Újítsuk Meg Pusztaottlakát Mozgalom tagjaként. A közlést a Magyar Narancs szúrta ki elsőként. Simonka 2006 és 2014 között egyszer már volt a falu polgármestere.

A közlemény szerint nem akarják támadni a jelenlegi polgármester (a Fidesz–KDNP-s Árgyelán Erika) munkáját, de állításuk szerint az alig 300 fős faluban ellaposodott az élet, a település látképe nagyon sok helyen elhanyagolt, és hiába a támogatások, „gazdátlanul sodródik a falu”.

A jelöltjeik nevét valamiért becézett formában írták le, így Mazula Évike, Baráth Ricsi, Brindás Petya, Mazula Zsolti mellett Simonka Gyusziként szerepel Simonka György, akit bűnszervezetben különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalással vádol a Központi Nyomozó Főügyészség, perét idén januárban kezdték újra.

A mozgalom jelöltjei azt ígérik, hogy a napokban személyesen is felkeresik majd a falu lakosait, hogy meggyőzzék őket arról, hogy 2006 és 2010 után érdemes ismét polgármesterré választaniuk Simonkát.

Simonka György fideszes országgyűlési képviselő és 32 társa ellen eredetileg költségvetési csalás bűntette miatt indult büntetőügy a Fővárosi Törvényszéken. A Központi Nyomozó Főügyészség 2019 augusztusában nyújtotta be a vádiratot, tavaly júniusban pedig arról írtunk, hogy Simonka alpakák, lámák és tevék között dolgozik egy pusztaottlakai szafariparkban. „A büntetőügyem folyamatban van, de közben dolgoznom is kell. Nagyon jólesik, amikor azzal jönnek oda a vendégek, hogy milyen szuper élmény volt” – mesélt akkor a munkájáról az egykori képviselő.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!