Az érdi lelkész szerint Isten azért nem akadályozta meg a holokausztot, mert a zsidóság elárulta Jézust

2024. augusztus 7. – 12:59

Másolás

Vágólapra másolva

Labossa Péter Mihály érdi evangélikus lelkész hétvégi prédikációjában Jeruzsálem pusztulásáról beszélve azt fejtegette, hogy mivel a zsidóság elárulta Jézust, emiatt Isten nem akadályozta meg a holokausztot, vette észre a 444.hu. A Youtube-ra feltöltött videó szerint 11:57-től kezdődően a lelkész ezt mondta:

„...lehet antiszemitának nevezni bárkit, ez ma egy nagyon jó bélyegzés tud lenni, de gondoljuk át a történelemben mi volt: a választott nép elutasítja Jézust, Jézus elmondja a próféciát, megtörténik a nép életében, ott, Jézus keresztje alatt azt mondják, hogy »vére rajtunk és gyermekeinken«, ami azt jelenti, hogy mi felvállaljuk Jézusnak a halálát és annak minden következményét (...) az utánunk következők, évszázadok és évezredek generációjára vonatkozóan is felvállaljuk ennek a következményét.

És akkor nem kell messzebb menni a holokauszt és egyéb kérdésekben, hogy Isten miért engedte. Nem Isten tervében volt ez benne, de valami miatt Isten megengedte. És hogy mi lássuk ezeket az összefüggéseket, és nem a zsidó népen kell köszörülni magunkat, a nyelvünket meg bárminket. Hanem látni azt, hogy Isten nem szórakozni hítt bennünket”

– mondta prédikációjában Labossa Péter Mihály, aki ezután arról beszélt, hogy komolyan kell venni a kegyelmi időt, ami szerinte egyszer le fog telni. A lelkész a prédikációjában azt is mondta, hogy fel kell ismerni a békesség felé vezető utat.

Miután a prédikációról szóló hírek megjelentek, a videó elérhetetlenné vált. Nem sokkal később aztán egy egyperces verziója újra elérhetővé vált a YouTube-on:

Labossa Péter Mihály a prédikáció elején, a videón 6:50-nél, arról is beszélt hogy szerinte az istentelenségnek ma is megvan a következménye, példaként pedig Hámori Luca magyar bokszoló és a férfias külsejű algériai Iman Helif olimpiai esetét említette.

Nem akarok túlzottan mélyen belemenni, de annak, hogy az ember felvilágosodott, annak érezzük a következményeit. Bekapcsoljuk az olimpiát, a közvetítést, és láthatjuk a negatív következményeket. A felvilágosodás gyümölcsét láthatjuk. Szegény magyar bokszolónőt csak sajnálni tudom. És ordít a lelkem ezért az egészért. Ezért az istentelenségért, ami folyik. Premier plánba közvetítik számunkra. Mi lesz ennek a következménye?”

Imane Helif olimpiai szereplése azután került a közérdeklődés középpontjába, hogy kiderült, azért zárták ki a 2023-as világbajnokságról menet közben, mert állítólag férfi kromoszómái vannak. Ezt a hivatalos orvosi állásfoglalást senki sem látta, csak a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (IBA) orosz elnöke hivatkozott rá. Helif a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordult a kizárása után, majd később ezt a keresetét váratlanul visszavonta.

Az olimpiát és a világsajtót is felkavaró ügy azóta sem állt meg, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság közölte, szerintük hibásak voltak az Imane Helifen végzett tesztek, az elődöntő előtti napon pedig az IBA (Nemzetközi Bokszszövetség) kaotikus sajtótájékoztatóján arról volt szó, hogy a szövetség orvosai korábban férfiakra jellemző tesztoszteronszintet mértek, ugyanakkor hozzátették, a két bokszoló nemzeti olimpiai szövetségének figyelmeztetése miatt nem árulhatnak el több részletet a teszteredményekről. Eredmények és pontos tények nélkül lehetetlen biztosat állítani Helif ügyéről, de amit lehetett, azt ebben a cikkünkben szedtük össze.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!