Olyan ruhát találtak a felfedezett holttesten, amilyet Till Tamás viselt az eltűnésekor

2024. augusztus 5. – 05:37

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb részletet tett közzé a rendőrség a 24 év után megtalált, 11 évesen eltűnt Till Tamás ügyéről. A BRFK Facebook-oldalán azt írják, hogy a médiában ellentmondó hírek jelentek meg arról, hogy a szülőket nem értesítette a rendőrség a holttest megtalálásáról. „Mindössze annyi történt, hogy a bajai tanyavilágban gyorsabban terjedtek a hírek, minthogy a szörnyű valóságot közlő rendőri csapat kiért volna Tillék házához. A hivatalos értesítés tehát megtörtént” – írták.

A rendőrség egyúttal arról is beszámolt, hogy a holttestet ugyanabban a ruhában találták meg, amit a 11 éves fiú viselt eltűnésekor, biztosat azonban továbbra is csak a maradványok DNS-vizsgálatának eredményekor mondhatnak.

Az Országos Rendőr-főkapitányság nemrég jelentette be, hogy egy bajai tanyán megtalálták a 24 éve eltűnt Till Tamás holttestét. Till Tamás 11 éves korában, 2000. május 28-án tűnt el, miután biciklivel elindult a közeli vadasparkba. Miután a megbeszélt időpontra nem ért haza, a szülők hívták a rendőrséget. Az első bejelentést a rendőrség nem vette komolyan, arra számítottak, hogy a gyerek majd előkerül, pedig 14. életévét még be nem töltött személy esetén már 2000-ben is azonnal el kellett volna rendelni a körözést. A rendőrség csak 24 órával később eszmélt rá, hogy baj lehet, ám akkor már késő volt, a nyomok kihűltek.

Három hónappal később megtalálták a fiú kerékpárját a bajai tanya közelében. A biciklin a bűnügyi technikusok sem idegen DNS-nyomot, sem sérülést nem találtak. Emiatt elvetették azt a korábbi feltételezést, hogy a bicikliző kisfiút az úton valaki elgázolhatta, és ezért rejthette el a holttestet.

Huszonnégy év elteltével, idén június 11-én a rendőrség a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészségtől kapott új információt az ügyről. Azt tudták meg, hogy a bajai gyerekotthon egykori lakója – talán pénzért, talán fenyegetés hatására – részt vett 2000-ben egy gyermek holttestének elásásában. A rendőrök így jutottak el K. Péter személyéhez, aki 2011-ben öngyilkos lett. A férfi környezetében élők erősítették meg, hogy ő vehetett részt 2000-ben egy gyermek elhantolásában.

Mint kiderült, K. Péter és János nevű társa abban az időben W. József bajai tanyáján dolgoztak. W. József egy alkalommal arra kérte meg K. Pétert, hogy sürgősen segítsen lebetonozni egy melléképületet a tanyáján. K. Péter 2011-ben lett öngyilkos, W. József 2021-ben vetett véget életének – épp abban a melléképületben, ahol a gyermek holttestét elásták. Az ügyről készült helyszíni riportunkat itt olvashatja, az ismert részletekről pedig itt írtunk. Kérdőjelek még az alapos nyomozási cselekmény ellenére is maradtak az ügyben, ezeket itt szedtük össze.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!