Már közel 300 millió ment el a Lipótmezőn épülő elitiskolára, de ez csak a kezdet

2024. július 31. – 14:10

Másolás

Vágólapra másolva

Már közel 300 millió forintot költöttek az egykori Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) épületére, ami csak arra lehet elég, hogy az állapotfelmérést rendben el lehessen végezni – írja a Hvg.hu.

Bő három évvel azután, hogy kiderült, nemzetközi iskola nyílhat az egykori Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) helyén és szűk kettővel azután, hogy a kormány kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánította a projektet, még mindig csak hallomásból lehet tudni arról, hogy talán majd 2032-ben kezdődhet el ott a tanítás. Az iskola létesítésével megbízott Közép-európai Oktatási Alapítvány februárban még azt állította, hogy nem is tudja, mennyit költöttek addig a projektre.

A Hvg.hu egy tavaly májusi közbeszerzési hirdetményben vette észre, hogy már folynak a munkálatok Lipótmezőn, és az alapítvány cége, a Közép-európai Oktatási Zrt., 292,5 millió forintot fizet azért, hogy az épület állva maradjon.

A lapnak nyilatkozó szakértő szerint ez mindössze tűzoltásra elég, tehát kicserélték a korhadt gerendákat, megszüntették a durva beázásokat. Nem tudni, hogy a teljeskörű felújítás mennyibe fog kerülni, ahogy az sem, hogy mikor kezdődhet az oktatás: előbbi kérdésre a Hvg.hu azt a választ kapta, hogy a becslés „az összeállítás alatt lévő tervezési program végső kiviteli tervei és a szintén készülőben lévő oktatási koncepció részletei alapján lehetséges”, az utóbbira pedig azt válaszolták, hogy az iskola csak azután nyitja meg kapuit, hogy a felújítás véget ért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!