Magyar Péter csütörtökön találkozik Karácsony Gergellyel

2024. július 28. – 21:39

Másolás

Vágólapra másolva

Harmadik alkalommal tartotta meg vasárnapi, „Magyarinfó” című kérdezz-felelek YouTube-műsorát Magyar Péter július 28-án. Ezúttal nem egyedül, hanem a Tisza Párt alelnökével, Radnai Márkkal ült be a kamera elé, és először azt beszélték meg sztorizós hangulatban, hogyan került a rendezőként dolgozó Radnai a párt környékére. Ezek után válaszoltak a nézőktől beérkezett kérdésekre, például arra is, mikor ül le először Karácsony Gergely főpolgármesterrel tárgyalni.

Az adásidő jelentős részében a Tisza Pártban és környékén zajló pártépítési munkáról volt szó, Magyar és Radnai elmondták, milyen szisztémában szeretnék összerakni a szervezetet, hogy miért és hogyan működik a rendszerváltó előfizetés néven futó párttámogatási rendszerük. A héten már volt egy workshopjuk 30-40 emberrel, akik a különböző egységeket vezetik – mesélték el.

Szerintük rengeteg a munka már most a konkrét pártszervezésen felül, így például hamarosan elindul a rendszer, amin keresztül anonim módon lehet majd piszkos ügyeket lebuktatni. Magyar szerint személyes beszélgetés és átvilágítás fogja megelőzni a pártba való felvételt, nehogy Kubatov Gábor beküldjön kétezer fideszest, aki belülről szeretné megbuktatni a Tiszát. A brüsszeli delegációjukhoz 35 embert szeretnének felvenni dolgozni, nyílt pályázatot írtak az állásokra, eddig közel ezer jelentkezés érkezett be – mondta Magyar Péter, aki szerint nagyon vigyáznak, hogy ne rokonokat és barátokat vegyenek fel munkákra. Állítása szerint ugyanezt a folyamatot fogják végigcsinálni a budapesti közgyűlésben.

A rendszerváltó előfizetésről azt mondták, nagyon újszerű és „támadhatatlan”, hamarosan átlátható módon ki is teszik majd, mire költenek a beérkezett pénzekből. Radnai szerint a későbbiekben szolgáltatások és közösségi élmények fognak párosulni a rendszerváltó kártyához. Magyar azt mondta, legalább 20 milliárd forintra lesz szükségük ahhoz, hogy legyen esélyük a következő választáson.

Magyar és Radnai kritikusan beszéltek Orbán Viktor idei tusványosi beszédének tartalmáról és arról, hogy a héten kiderült, egymilliárd euró kínai hitelt vett fel a magyar állam. Magyar Péter szerint katasztrofális a demográfiai helyzet, és ezt nem oldja meg az sem, hogy Orbán a családi adókedvezmény közelgő megduplázását jelentette be, más intézkedésekre lenne szükség, amelyek ösztönzik, hogy a fiatalok Magyarországon akarjanak élni és gyereket vállalni. A kormány által elterjesztett „háborús infláció” kifejezésről azt mondták, most voltak Ukrajnában, ahol majdnem minden sokkal olcsóbb, pedig ők állnak háborúban, nem mi.

Az adás végén Magyar Péter egy kérdésre válaszolva kitért arra, hogy mikor találkozik Karácsony Gergellyel a közgyűlésbeli közös munkáról egyeztetni: csütörtökön kerül sor az első „informális egyeztetésre”. Azt mondta, sok kérdése van Karácsonyhoz, a kritikáit már elmondta, és most meg szeretne vele beszélni sok mindent, de szerinte az elsődleges cél az lesz, hogy a főpolgármester elmondja, mit akar, hiszen neki kell közgyűlési többséget szerveznie maga mögé. „Annyit tudok ígérni, hogy meghallgatom őt” – mondta, majd egy másik kérdésre válaszolva hozzátette, hogy a héten Hadházy Ákossal is találkozni fog, illetve a későbbiekben Vona Gáborral lefolytatja majd az ígért, de elmaradt vitáját. Karácsony és Magyar egyeztetésének valószínűleg nagy jelentősége lesz a főváros működetése szempontjából, ugyanis a Tisza Párté a legnagyobb képviselői csoport közgyűlésben a Fideszen kívül (mindkét párt 10 képviselőt ültethetett be, de a kormánypárttal Karácsony nyilván nem fog tudni együttműködni).

Magyar Péter az élő műsor végén még tett egy homályos ígéretet arra vonatkozóan is, hogy „szeptembertől új világ lesz”, erre azt a példát hozta fel, hogy „nem fogjuk hagyni, hogy a közmédia tovább így működjön”, „vége annak a világnak, hogy hülyének nézhetnek ennyi magyar embert a közmédia vezetői, vagy éppen Rogán Antal propagandistái”. Szerinte vannak jogi, politikai, nyomásgyakorlási eszközök, amik ezt tudják szolgálni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!