A szülők vittek ventilátorokat a Debreceni Gyermekklinikára, de így se lett jobb a hőhelyzet

2024. július 18. – 20:53

Másolás

Vágólapra másolva

A hőhullám a rogyadozó alapvető közszolgáltatásokat sorra kezdte ki az elmúlt egy-másfél hétben, így az egészségügyben is áldatlan állapotok alakultak ki. Mi is megírtuk, hány és hány kórházban döglött be (vagy nem is volt) légkondi, hogy a frissen műtött betegek dögmelegben lábadoznak. Az RTL csütörtökön a Debreceni Gyermekklinikáról kapott információkat, ahova ventilátorokat vittek be a szülők.

A csatorna Híradója egy, az infektológiai osztályon fekvő kisgyerek édesanyja kapott egy videófelvételt, amin azok a ventilátorok, hűtőberendezések is látszanak, amiket a szülők vittek be. Mindhiába tették, 32 foknál nem ment lejjebb a hőmérséklet. „Három éjszakát töltöttünk bent, mint egy pokol” – jellemezte az RTL-nek az anyuka az átélteket. Szerinte semmilyen sötétítés, se függöny, se redőny nem volt, ő végül a férjével hozatott be törülközőket e célra.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kórházban a sugárterápiás kezelések szünetelnek, épp a klímaberendezések tönkremenetele miatt. Itt kedden indulhatnak újra a kezelések. A szakértők szerint a sok klimatizálatlan helyiség vagy elromlott légkondi oka az egészségügy alulfinanszírozottsága.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!