Fellebbezést nyújtott be a megismételt választás eredményei ellen a legyőzött fideszes polgármester Kalocsán

2024. július 16. – 18:10

Másolás

Vágólapra másolva

Fellebbezést nyújtott be a megismételt választás eredményei ellen Filvig Géza, az előző kalocsai polgármester, akit nemrég 144 szavazattal győzött le Bagó Zoltán.

Az új polgármester Facebook-bejegyzésében adott hírt arról, hogy Filvig hétfőn megfellebbezte a vármegyénél, hogy a Helyi Választási Bizottság pénteken elutasította a korábban emelt kifogásait.

Bagó szerint a volt polgármester beadványa szakmailag zavarosan van megírva, így arra számít, hogy elutasítják. „Az országos pártközpontjuk bizonyára már elengedte ezt az ügyet, hiszen amit Budapesten írnak, az nem úgy szokott kinézni, mint ez a fellebbezés” – írta.

Bagó korábban 23 szavazattal kapott ki Filvigtől, de két szavazókörben ismételték meg a választást, miután Bagó fellebbezett az eredmény ellen. Az indoklás szerint többek között előfordult, hogy ugyanazon szavazófülkében egyszerre többen tartózkodtak egyszerre, az analfabéta választópolgároknak az szavazatszámláló bizottság elnöke segített a szavazásban, a szavazóköri névjegyzéket vezető szszb-tag pedig a választókerület fideszes jelöltjének a testvére volt, aki a szavazás időtartama alatt a névjegyzék mellett ülve üzeneteket küldött a telefonjával.

A megismételt választás eredményei alapján a Kalo Lokálpatrióta Egyesület színeiben induló Bagóra 2423-an voksoltak, így 166 szavazattal kapott többet Filvignél.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!