A névjegyzék mellett ült és üzeneteket küldött a Fidesz-közeli szszb-tag – Kalocsán két szavazókörben megismétlik a polgármester-választást

2024. június 25. – 17:48

Másolás

Vágólapra másolva

Két szavazókörben is megismétlik Kalocsán a polgármester-választást, július 7-én az 5. számú egyéni választókerület 10. és 11. számú szavazókör voksolhat újra, írja a 24.hu. A városban Bagó Zoltán, a Kalo Lokálpatrióta Egyesület színeiben indult jelölt fellebbezett. Ő 2156 szavazatot kapott, vagyis mindössze 23 szavazattal kapott ki a hivatalban levő fideszes Filvig Gézától.

Bagónak a szavazatszámláló bizottságok (szszb) szavazóköri viselkedésével volt problémája. Elmondása szerint többször előfordult, hogy ugyanazon szavazófülkében egyszerre többen tartózkodtak egyszerre, az analfabéta választópolgároknak pedig a szavazásban az szszb elnöke egyedül nyújtott segítséget.

Ezen kívül a választókerületben a szavazóköri névjegyzéket vezető szszb-tag a választókerület fideszes jelöltjének a testvére volt, aki a szavazás időtartama alatt a névjegyzék mellett ülve üzeneteket küldött a telefonjával, a kormánypárti képviselőjelölt pedig a szavazás alatt a szavazókör bejáratánál ült egy gépkocsiban. Ezzel a technikával a Kubatov-listával foglalkozó beszélgetős műsorunkban is foglalkozunk:

A mostani hír szerint amikor az szszb tagjai jegyzőkönyvet akartak felvenni az esetekről, a jegyzőkönyvvezető és az szszb elnöke azt megtagadta. Bagó szerint az ehhez hasonló jogsértések az egész településen megtörténtek, így nemcsak ebben a két szavazókörben kellett volna új voksolást kiírni.

Kalocsán volt egyébként az a félig nyilvános választási fórum Szijjártó Péterrel, ahol a Telex két újságíróját nem engedték be a terembe, odakint pedig vegzálták a rendőrök, ami miatt jogi eljárásokat indítottunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!