A megafonosok megtalálták a Trump elleni támadás felelősét: a liberális média

2024. július 14. – 11:47

Másolás

Vágólapra másolva

Úgy tűnik, megkapták a központi utasítást a fideszes Megafon megmondóemberei, hogy mit reagáljanak a Donald Trump ellen elkövetett merényletkísérletre.

Apáti Bence, Bohár Dániel, Deák Dániel, Déri Stefi, Ibolya Csenge és Trombitás Kristóf is pont ugyanarra a következtetésre jutott vasárnap délelőtt. Pár perc eltéréssel arról posztoltak Facebookon, hogy a globalista, liberális média tehet a támadásról, és a republikánus elnökjelöltet azért lőtték le, mert békepárti.

„A balos sajtó évek óta évek óta, vicsorogva hergel a háborút, a Woke-ot, és a migrációt elutasító politikusok ellen, amit a jelek szerint egyre sikeresebben tesznek. Úgy tűnik a közönségük, – az olvasóik – már nemcsak kommentekben akarnak vért, és hullákat látni, de vannak akik tenni is akarnak valami drasztikusabbat az ügy érdekében” – írta Apáti Bence, anélkül hogy bármi konkrétumot lehetne tudni a támadás indítékairól.

„A globalista sajtó megállás nélkül uszít azok ellen, akik nemet mondanak a háborúra, a migrációra és a woke őrületre. Sajnos ez pár hónapon belül a második fegyveres támadáshoz vezetett” – vonta le a következtetést bármifajta bizonyíték nélkül Deák Dániel, a kormányközeli XXI. Század Intézet propagandistája. Többen is rögtön párhuzamot vontak Robert Fico szlovák miniszterelnök lelövése és a mostani támadás között.

Bohár Dániel még plasztikusabban fogalmazta meg a központi üzenetet. „Lehet, hogy egy őrült húzza meg a ravaszt, de a töltényt a tárba a libsi média teszi be!” Ibolya Csenge pedig arról posztolt, hogy imádkozik egy olyan világért, ahol „az uszító liberális, globalista média nem akarja meglincselni azokat, akik nemet mondanak a háborúra, migrációra és woke nonszenszre. És igen, a konstans uszítás és hazugságok ilyen tragédiákhoz vezetnek.”

Trombitás Kristóf szintén azt találta a legaggasztóbbnak az egész történetben, hogy

„mindez annak az uszító, hergelő, globalista lipsi médiának köszönhető, aki folyamatosan kelti a hangulatot azok ellen a vezetők ellen, akik nemet mondanak a háborúra, a woke őrületre meg az illegális bevándorlásra”.

A Megafonnak nagyon megéri támogatni a Donald Trumpot támogató, a „háborús propaganda” ellen fellépő kormányzati narratívát. Tavaly 4,6 milliárd forint bevétele volt a Megafon mögött álló Megafon Digitális Inkubátor Központnak. Hogy pontosan honnan vannak a bevételeik, nem derült ki az éves beszámolójukból.

A ma már képzéseket is tartó Megafon központ 2020 nyarán alakult, saját meghatározása szerint azért, hogy „profi Facebook-harcosokat képezzen ki”, akik aztán a közösségi médiában terjesztik a konzervatív eszmét, ellenállva a „liberális véleménydiktatúrának”. Ebből a gyakorlatban az lett, hogy rengeteg – és elég homályos eredetű – hirdetési pénzzel tolják meg a támogatott influenszereik facebookos posztjait, amelyek tartalmilag minden esetben 100 százalékosan egybevágnak a Fidesz-propaganda éppen aktuális mondanivalójával.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!