444: Hivatalos útmutatást kaptak a DK képviselői a vitákhoz, miért nem felelős Gyurcsány Ferenc

2024. július 7. – 21:49

Másolás

Vágólapra másolva

Kommunikációs paneleket küldött a DK a képviselőinek arra az esetre, ha szóba kerülne Gyurcsány Ferenc felelőssége a Fidesz kétharmadaiért, vagy ha valaki felvetné, hogy a DK elnökének le kellene mondania, írja a 444.

A használható fordulatokat és a kísérőlevelet Varju László, a DK alelnöke küldte szét, két változatban is, egyet a rövid, egyet a hosszabb vitákhoz. A levelet egy olvasója másodkézből küldte el a lapnak, Varju az ajánlóban azt írta:

„Az eddig megismert tapasztalatok alapján összeállítottunk példaként Neked a kommenteléshez segédanyagot, egy olyan több témára kiterjedő érvkészletet, amit meggyőződésünk szerint könnyen és hatékonyan tudsz használni a DK-t és Gyurcsány Ferencet érintő Facebook-kommentfolyamokban, ha érvelő, higgadt vitákat kívánsz folytatni.” A levél szerint a Fidesz kétharmadok felelősségét ezekkel lehet hárítani:

  • 2010-ben Bajnai Gordon volt a miniszterelnök! Nem is volt még DK!
  • 2014-es és 2018-as kétharmad? Az LMP és a Jobbik nem volt hajlandó részt venni az összefogásban!
  • 2022? Márki-Zay Péter volt a közös miniszterelnök-jelölt, ráadásul arra kérte Gyurcsányt, lépjen hátra!

Ez eddig amúgy pontosan megegyezik Gyurcsány Ferenc egyik Facebook-videójával. A 444 szerint a DK hosszú vitákra szánt muníciója ugyanez, csak bővebben, idézetekkel megspékelve.

És miért nem kell lemondani Gyurcsánynak? Mivel minden ellenzéki párt tönkrement, amelynek elnökei lemondtak a választások után 2010-et követően – szól az érvelés, amely szintén megegyezik Gyurcsány egyhetes posztjával, akkor azt írta: „Ellenzéki pártelnök lemondása az elmúlt 14 évben még egyetlen egyszer sem vezetett saját pártjának a megerősödéséhez.”

„Megválasztott képviselőként a politikai megállapodásunknak megfelelően feltétlenül számítunk a közreműködésedre. Ez a folyamat az idődet és a figyelmedet egyaránt igényelni fogja, kérlek teremtsd meg ezt magad számára a közös céljaink elérése érdekében” – írja Varju a levélben.

A DK a csalódást keltő eredménnyel járó EP-választás után azt kommunikálta, hogy „a mai helyzetben a mostani a DK legerősebb felállása, legjobb csapata”, ezért az elnök és az elnökség is folytatják a munkát.

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke egy hete hosszú Facebook-posztban fejtette ki, hogy miért tekinti a 444.hu-t pártja politikai ellenfelének. A 444 ugyanis gúnyos véleménycikket közölt Gyurcsány interjújáról, amelyben annak hátterét magyarázza, miért nem mond le a párt vezetéséről a gyenge választási eredmény után. Az írás kiverte a biztosítékot DK-s körökben, mert szerintük túllépett egy határt.

Talán Magyar Péter facebookos kommentcunamiját irigyelte a DK, amikor masszív kommentháborúba kezdtek politikusai. A 444 mostani cikkének Facebook-posztja alatt is azonnal lecsaptak, íme pár komment a párt nagyjaitól:

Vadai Ágnes: „Senkinek a részéről nem kell túl nagy teljesítmény, hogy bármelyik oldalon arc nélkül vagy azzal azt írja, hogy kékfidesz vagy kéktálib.”

Barkóczy Balázs: „Nagyon kérem, hogy tényleg csak azok szektázzanak és kék fideszezzenek a kommentekben, akik még mindig hisznek (Magyar Péternek).”

Varga Zoltán: „Sikerült egy újabb jóízűt ‘gyurcsányozni’ – hisz mégsem lehet 0-24-ben Magyar messiás Pétert ajnározni – az alapvető kommunikációs tanács azoknak, akik nem akarják szótlanul tűrni a DK közösségével szembeni gyűlölködést és gyalázkodást tovább.”

Gréczy Zsolt: „A 444, amely kipécézett magának egy pártot, az egyetlent, amely nem jobboldaliként talpon maradt, nem akarja megkérdezni Hadházy Ákost, h mikor mutatja be Magyar Péter diákhiteles papírjait?”

Arató Gergely: „Őrület, szédület, szenzáció! Egy párt kommunikációs segítséget ad a helyi képviselőknek ! Megáll az ész! Szekta! GYURCSÁNY! Ne álljatok meg félúton a tényfeltárással!”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!