Kubatov Gábor: Magyar Péter egy ripacs, csak 2 százalékot vitt el a Fidesz táborából

2024. július 4. – 19:13

Másolás

Vágólapra másolva

A Fidesz mozgósítási rendszerére a legbüszkébb eddigi eredményei közül Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója. Az Index és az ATV közös műsorában arról beszélt, hogy a kormánypárt egy nap alatt el tud jutni 1 millió emberhez, ami még Európában is szinte példátlan, talán csak Aleksandar Vučić szerb elnök pártja tud hasonlót felmutatni Szerbiában.

„Hát persze” – vágta rá azonnal arra a kérdésre, hogy létezik-e a Kubatov-lista. Szerinte legális választói adatbázisa van a Fidesznek, mint ahogy van DK- vagy épp Momentum-lista. Húsz éve gyűjtik a választók aláírásait, és „brutális munkát” tettek ebbe. „Nagyon sok adat összegyűlik úgy emberekről, hogy ők ezt akarják. Az van a nyilatkozaton rajta, hogy ő kapcsolatot szeretne velünk tartani.”

Kubatov Gábornak nyomtatott listája van a Fidesz választóiról, így ha megszűnne az internet, akkor is el tudnának jutni minden szavazójukhoz. Azt nem árulta el, hogy hány választó szerepel az adatbázisukban, de mindig pontos szám van a fejében az aktuális állásról. A június 9-i választáson csak 50 ezret tévedett.

Orbán Viktor a választás előtt egy héttel arról beszélt a Békemeneten, hogy az utolsó napokban fel szeretnék állítani a mozgósítás világrekordját. Márpedig komoly mozgósításra Kubatov szerint akkor van szükség, „ha úgy érzed, hogy van kihívód”. Ez idén Magyar Péter volt, ismerte el. Szerinte a mozgósítás akár 4-5 százalékot is hozhatott pluszban, amire most nagy szükség volt.

„Beletettünk minden erőnket, és kivettünk belőle minden tapasztalatot”

– fogalmazott a Fidesz pártigazgatója, és arról beszélt: már a 2026-os választásra készülnek. Hosszú listája van arról, hogy a következő kampányban miként lehetne megkönnyíteni az aktivisták munkáját, és még hatékonyabban elvinni a szavazókat az urnához.

„Állócsillag a politikában Gyurcsány Ferenc. Egy karizmatikus ember, amit a túloldalon tulajdonképpen más politikusban nem látunk. Van benne lendület és van benne strukturált gondolkodás, ami az ellenzék többi tagjánál nem látható” – mondta Kubatov, amikor a DK elnökéről kérdezte Rónai.

A Fidesz politikusa szerint Gyurcsány egy darabig komoly ellenfél volt, de a kormányzása és az őszödi beszéd megpecsételte a további sorsát. „Mindig az lesz” – válaszolta arra a kérdésre Kubatov, hogy a Fidesz ellenfélként tekint-e még Gyurcsányra.

„Nem adják könnyen a bőrüket. Ez a küzdelem szerintem sokáig fog még tartani.”

A Fidesz pártigazgatója még nem temeti az EP-választáson 8 százalékot elért DK-t, szerinte voltak már lejjebb is Gyurcsányék.

Magyar Pétert egy ripacsnak tartja Kubatov, szerinte a Tisza Párt vezetője a beszédeiben mindig csak magáról beszél, és ez őt irritálja. A Fidesz pártigazgatója úgy számol, hogy

Magyar csak 2 százalékot vitt el a Fidesz táborából, a többit baloldalról szipkázta el.

Azért tartja baloldalinak a Tisza Pártot, mert a jobboldali tábor 2 százaléka szereti csak Magyart, és szavazói 98 százaléka baloldalról jön.

Kubatov nem tudja elképzelni, hogy a Fidesz valaha is kormánykoalíciót kössön Magyar Péterrel. Ő nem is szívesen tartózkodna egy légtérben a Tisza Párt alelnökével, mert szerinte Magyar „megverte a feleségét”. A fizikai és verbális bántalmazásról Varga Judit beszélt Hajdú Péter műsorában. Kubatov azt mondta, hogy mindenki sejtette a Fideszben, hogy valami nincs rendben Vargáék házasságában, de „egy családi ügynek” tartották.

Kubatov azt is elárulta a műsorban, hogy a baloldalon egyetlen reményt keltő dolgot látott az elmúlt években: Mesterházy Attila, az MSZP korábbi elnöke piros-fehér-zöld karkötőt viselt egyszer.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!