A NER egyik ideológusa, Békés Márton szerint Balog Zoltán megtehetné azt, amit Szájer megtett a jobboldalnak

2024. július 1. – 22:53

Másolás

Vágólapra másolva

Nem tetszett Novák Katalin kommunikációja a köztársasági elnöki karrierje során Békés Mártonnak, a kormányt szolgáló XXI. Század Intézet igazgatójának. Erről a HírFM Bezzeg című műsorában beszélt, ahol elmondta, hogy a sok utazás, a sok Instagram-poszt az ő ízlésének már sok volt, az ENSZ előtt mondott beszéde pedig kifejezetten felháborította, mert abban „külügyi programról beszélt, ami nem a dolga”. Közelebb állt hozzá Áder János habitusa köztársasági elnökként.

A 444 által kiszúrt műsorban az is elhangzott, hogy Békésnek nagyon hiányzik Szájer József a politikából, és „szíve szerint” nagyon visszahozná a politikust a közéletbe. A Szájerről szóló résznél (1 óra 10 percnél) merült fel Balog Zoltán neve is, amikor Békés azt mondta:

„Szájer azt mondta, hogy nem akarja ezt a terhet a politikai közösségére rátestálni. Csak megkérdezem: Balog Zoltán megtette ezt a magyar jobboldalnak? (…) Sokan várják ezt. Szerintem a református egyházhoz tartozók is nagyon várják. Megkérdezném tőle, hogy levonta a következtetéseket? Például ő visszavonult-e?”

Korábban a Direkt36-nak és a Telexnek nyilatkozó, egymástól független kormányzati, illetve az államfői hivatalhoz közel álló forrás azt állította, hogy a kegyelmi ügyben fontos szerepet játszott Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház vezetője, korábbi miniszter, Novák tanácsadója és régi mentora. Balog bevallotta, hogy maga is támogatta K. Endre kegyelmét, először mégsem mondott le a református egyházban betöltött posztjairól. Február 16-án végül lelkészi elnöki posztjáról mégis lemondott, de megtartotta másik fontos pozícióját, és Dunamelléki Egyházkerület püspök maradt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!