Lemondott a Gattyán-féle Megoldás Mozgalom elnöke

2024. június 25. – 07:28

Másolás

Vágólapra másolva

Egy hete merült fel, hogy a kudarcos választási eredmények után távozhat posztjáról Huszár Viktor, a Gattyán György milliárdos vállalkozóhoz kötődő Megoldás Mozgalom elnöke, aki kedden be is jelentette lemondását. A döntést azzal indokolta: mindig fontosnak tartotta, hogy a politikusok vállalják a felelősséget az eredményeikért. Márpedig EP-listavezetőként rossz eredményt tudott hozni, 1,1 százalékról 0,4 százalékra csökkent a támogatottságuk, ami szerinte elfogadhatatlan.

„Ezért, hogy önazonos és hiteles maradjak, úgy döntöttem, hogy felajánlom a lemondásomat. Most mint Memo-elnök, talán az egyik utolsó hozzászólásomat látjátok, de mint Memo-alapító, én mindörökre memós maradok. Mindent megteszek azért, hogy Magyarországon változás legyen. Köszönöm mindenkinek, aki 2022-ben és 2024-ben is ránk szavazott. Jó érzés tudni, hogy 80-90 ezer ember választotta a Memót” – írta videója mellé Huszár.

Gattyán György neve nagy vihart kavart a közéletben pár napja, amikor Tiszolczi Lajos korábbi NAV-os nyomozó azt állította a Partizánnak, hogy a magyar politika legmagasabb szintjéről sikálták el 2021-ben Gattyán György milliárdos vállalkozó rendkívül nagy értékű, 19,4 milliárd forintos adócsalási ügyét. Az adóhivatal tagadja, hogy ilyesmi történt volna. Magáról az ügyről itt írtunk bővebben. Gattyán pártjának aktuális állapotáról ebben a cikkünkben írtunk hosszabban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!