Media1: Távozik a Gattyán György-féle Megoldás Mozgalom elnöke

2024. június 17. – 09:42

Másolás

Vágólapra másolva

Távozik a Megoldás Mozgalom éléről Huszár Viktor pártelnök, valamint a Gattyán György érdekeltségébe tartozó Frisshirek.hu hírportál munkatársainak nagy részét is elbocsátják – írta a Media1.

A milliárdos Gattyán György által alapított és tulajdonolt Docler cégcsoport kommunikációs vezetője, Nemes Tamás a Media1 kérdésére azt válaszolta, valóban felmerült Huszár Viktor lemondása, de erről a Megoldás Mozgalom elnöksége fog majd dönteni. „A Memo alapítói és az elnökség áttekinti a párt önkormányzati és EP-választáson elért eredményeit, és azután hozza meg a döntését. Nem titok, hogy a párt az önkormányzati választáson elért polgármesteri, illetve képviselői posztok számával mérsékelten elégedett ugyan, de az EP-választás eredményét kudarcként éli meg” – írta.

Nemes Tamás, a Telexnek arra a kérdésére, hogy megerősíti-e Huszár Viktor távozását, azt válaszolta, hogy erről a párt elnöksége dönt majd a héten. „A Memo alapítói és az elnökség áttekinti a párt önkormányzati és EP választáson elért eredményeit, és azután hozza meg a döntését” – írta.

A Megoldás Mozgalom EP-listáját Huszár Viktor vezette, a június 9-i választáson csupán 0,37 százalékos eredményt értek el.

A Docler kommunikációs vezetője tagadta, hogy a párt és a Frisshirek.hu körüli változásoknak köze lenne ahhoz a Partizán-interjúhoz, amiben egy egykori NAV-os nyomozó azt állítja, a politika legmagasabb szintjéről sikálták el 2021-ben Gattyán 19,4 milliárd forintos adócsalási ügyét. A Gattyán Györgyről és a Docler Holdingról elhangzó állításokkal kapcsolatban kérdéseket küldtünk az érintetteknek, amint választ kapunk, frissítjük a cikket.

„Tőlünk interjút nem kértek sajnos. A Partizán-interjú kiszivárgott részletei gyakorlatilag semmilyen konkrétumot nem tartalmaznak. Bízunk abban, hogy az interjúban az is elhangzik, hogy Gattyán György ügyében az elmúlt több mint egy évtizedben az összes hazai és nemzetközi jogi fórum neki adott igazat, így az Európai Bíróság is. Ezek tények, az összes többi feltételezés” – válaszolta Nemes a Media1-nek.

A Frisshirek.hu ügyében azt közölte, hogy a lap „átalakítás alatt áll, ugyanis az elvárt eredményeket nem hozta”. Elmondása szerint a jövőben a videós tartalmakat akarják erősíteni, és az online lap helyett a podcastekre fognak inkább fókuszálni. „Az átalakítás sajnos azt eredményezte, hogy 3 kollégától – munkájuk elismerése mellett – megváltunk” – írta.

A kommunikációs vezető kijelentette, hogy Docler-csoport cégei zavartalanul működnek tovább, ahogy a Megoldás Mozgalom is. „A nyertes MEMO-s polgármestereinkkel az egyeztetések elkezdődtek. Miután majd benyújtják a mintatelepülések megvalósítására pályázati anyagaikat, azokat kielemezzük, és ígéretünkhöz híven az alapítói vagyonból megvalósítjuk a mintatelepüléseket” – tette hozzá.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!