Nem mulasztott a gazdagréti óvodavezető a szexuális kényszerítési ügyben

2024. június 20. – 16:37

Másolás

Vágólapra másolva

Megvizsgálta a XI. kerület Fegyelmi Tanácsa, vajon volt-e felelőssége a gazdagréti Szivárvány Óvoda vezetőjének abban az ügyben, ami márciusban pattant ki, és egy szexuális kényszerítési ügy állt a középpontjában. A közlemény szerint „nem állapított meg vétkességet a Szivárvány Óvoda igazgatójával szemben a fegyelmi vizsgálat”, valamint az „óvodaigazgató nem szegte meg a köznevelési vezető jogviszonyából eredő kötelezettségeit”.

Hozzátették, a nyomozás még tart a meggyanúsított pedagógiai asszisztenssel szemben. A férfire már az előző munkahelyén is érkezett panasz. Ennek ellenére nem szüntették meg a munkaviszonyát, hanem áthelyezték a Gazdagréti Óvodába. A férfi hat éve dolgozott a XI. kerületi intézményben, mikor névtelen feljelentés érkezett ellene. Az óvodavezetés még aznap reggel levélben értesítette a szülőket, a férfit pedig már nem engedték belépni az intézménybe.

Az önkormányzat arról ír, a polgármester azonnali hatállyal vizsgálatot rendelt el a rendőrségi gyanúsítás után, valamint rendkívüli képviselő-testületi ülést hívott össze. Ezen a Fegyelmi Tanács vizsgálatáról döntöttek, ami a szülők és az óvoda munkatársainak bevonásával vizsgálta az igazgató felelősségét, és arra jutott, nem követett el mulasztást, ezért tovább dolgozhat. Az erről szóló határozatot a kerületi képviselő-testület csütörtökön zárt ülésen elfogadta.

Az ügyben egyébként korábban házkutatást tartott a rendőrség az újbudai önkormányzatnál is.

Ha elítélik a gyanúsítottat, a hatályos törvények szerint egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Ha kiderül, hogy ezt 12 év alatti kiskorúval tette, öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!