Szexuális kényszerítés miatt vettek őrizetbe egy gazdagréti óvodai dolgozót

2024. március 1. – 17:49

Másolás

Vágólapra másolva

Őrizetbe vettek egy óvodai dolgozót Budapest XI. kerületében szexuális kényszerítés bűntette miatt – írja a 24.hu. A portál szerint a férfi a Gazdagréti Szivárvány Óvodában dolgozott pedagógiai asszisztensként. A Budapesti Rendőr-főkapitányság megerősítette az értesülést, hozzátéve, a férfit már ki is hallgatták, az őrizetbe vétel mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására is.

Újbuda önkormányzata közleményt adott ki pénteken az ügyben. Eszerint azonnal belső vizsgálatot rendeltek el, miután egy névtelen feljelentés érkezett a kerületi rendőrkapitánysághoz. Az óvodavezetés reggel levélben értesítette a szülőket, a hat éve ott dolgozó férfit pedig már nem engedték belépni az intézménybe. A gyanúsított munkájára korábban nem volt panasz, a mostani eset miatt azonban megszüntették a munkaviszonyát.

A 24.hu úgy tudja, az ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását, erről várhatóan már szombaton döntenek.

Ha a férfit elítélik, a hatályos törvények szerint egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Ha kiderül, hogy ezt 12 év alatti kiskorúval tette, öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!