Felfüggesztették a gazdagréti óvoda vezetőjét, ahol a szexuális kényszerítéssel vádolt férfi dolgozott

2024. március 6. – 15:53

Másolás

Vágólapra másolva

Rendkívüli ülést tartott Újbuda önkormányzata miután március elején letartóztatták a a Gazdagréti Szivárvány Óvodában pedagógiai asszisztensként dolgozó férfit, akit szexuális kényszerítéssel gyanúsítanak. Az ügyben az önkormányzat belső vizsgálatot rendelt el, ennek idejére felfüggesztették az óvoda vezetőjét – derül ki az önkormányzat közleményéből.

A vizsgálat idejére az Észak-Kelenföldi Óvoda igazgatóját kérte fel a képviselő-testület az intézmény vezetésére.

Az önkormányzat a Magyar Nemzet értesülésére hivatkozva azt írja, hogy bár az ügyben érintett dolgozóra már az előző munkahelyén is érkezett panasz, ennek ellenére nem szüntették meg munkaviszonyát, hanem áthelyezték a Gazdagréti Óvodába.

Ezért a polgármester által benyújtott módosító javaslat azt is indítványozta, hogy a vizsgálat terjedjen ki az előző, fideszes városvezetés ideje alatt zajlott 2018-as munkahelyváltás körülményeire is.

A férfi hat éve dolgozott a Gazdagréti Óvodában, névtelen feljelentés érkezett ellene. Az óvodavezetés még aznap reggel levélben értesítette a szülőket, a férfit pedig már nem engedték belépni az intézménybe. A gyanúsított munkájára korábban állítólag nem volt panasz. Megszüntették a munkaviszonyát.

Az önkormányzat közleményében azt írta, az óvodában folyamatosan rendelkezésre áll gyermekpszichológus, emellett a városvezetés felkérte Herczog Mária gyermekvédelmi szakembert, hogy szakértelmével személyesen segítse a gyerekeket, a szülőket és az óvodai dolgozókat.

Ha elítélik a férfit, a hatályos törvények szerint egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Ha kiderül, hogy ezt 12 év alatti kiskorúval tette, öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!