Letartóztatták a gazdagréti óvodai szexuális kényszerítéssel gyanúsított férfit, elmegyógyintézetbe kerül

2024. március 2. – 16:19

Másolás

Vágólapra másolva

Pénteken számoltunk be róla, hogy a rendőrség őrizetbe vett egy óvodai dolgozót szexuális kényszerítés gyanújával. A férfi hat éve dolgozott a Gazdagréti Szivárvány Óvodában pedagógiai asszisztensként, egy névtelen feljelentés érkezett ellene. A 24.hu értesülése szerint a férfit letartóztatták időközben.

Szabó József, a Fővárosi Törvényszék szóvivője elmondta a lapnak, hogy szökés, elrejtőzés és a bizonyítás megnehezítésének a veszélye miatt rendelte el a bíróság az intézkedést. Annak helyéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyintézetet jelölték ki.

Újbuda önkormányzata közleményt adott ki pénteken az ügyben. Eszerint azonnal belső vizsgálatot rendeltek el, miután egy névtelen feljelentés érkezett a kerületi rendőrkapitánysághoz. Az óvodavezetés reggel levélben értesítette a szülőket, a hat éve ott dolgozó férfit pedig már nem engedték belépni az intézménybe. A gyanúsított munkájára korábban nem volt panasz, a mostani eset miatt azonban megszüntették a munkaviszonyát.

Ha a férfit elítélik, a hatályos törvények szerint egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Ha kiderül, hogy ezt 12 év alatti kiskorúval tette, öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!