Házkutatást tartanak Újbuda önkormányzatánál a szexuális kényszerítéssel vádolt óvodai alkalmazott miatt

2024. március 7. – 13:43

Másolás

Vágólapra másolva

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztályának Gyermek és Ifjúságvédelmi Osztálya házkutatást tart az Újbuda Önkormányzatánál azután, hogy a héten felfüggesztették a gazdagréti óvoda vezetőjét, ahol egy szexuális kényszerítéssel vádolt férfi dolgozott.

„A nyomozás azt hivatott kideríteni, érkeztek-e be olyan panaszlevelek, amelyek a Gazdagréti Szivárvány Óvoda egyik volt alkalmazottjával szemben zajló jelenlegi eljáráshoz köthetőek. A folyamat részeként a rendőrség számítógépeket és adathordozókat foglalt le” – áll a közleményben, amit az önkormányzat a Telexnek küldött.

A pedagógiai asszisztensként dolgozó férfira már az előző munkahelyén is érkezett panasz. Ennek ellenére nem szüntették meg a munkaviszonyát, hanem áthelyezték a Gazdagréti Óvodába. A férfi hat éve dolgozott a XI. kerületi intézményben, mikor névtelen feljelentés érkezett ellene. Az óvodavezetés még aznap reggel levélben értesítette a szülőket, a férfit pedig már nem engedték belépni az intézménybe.

Ha elítélik a férfit, a hatályos törvények szerint egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Ha kiderül, hogy ezt 12 év alatti kiskorúval tette, öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!