Karácsony a Vitézyről mondott szavairól: Az a skandalum, hogy Rogán Antal országában ellenzéki politikusokat lehallgatnak

2024. június 15. – 09:26

Karácsony a Vitézyről mondott szavairól: Az a skandalum, hogy Rogán Antal országában ellenzéki politikusokat lehallgatnak
Karácsony Gergely a főpolgármester-választás szavazatainak újraszámlálását várja június 13-án – Fotó: Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Kommentálta a Telexnek Karácsony Gergely azt az első, rövidebb verzió után kiszivárgott hosszabb felvételt, amelyen a főpolgármester az ellene LMP-jelöltként induló, az utolsó pillanatban azonban végül a Fidesz által is támogatott Vitézy Dávidról beszélt. Az összevágott beszélgetés részleteiben Karácsony beszél a Fidesz fegyvereként használt nemzeti konzultáció átvételéről, Vitézy szexuális irányultságáról, a pártokkal való szövetségkötésben használható taktikáról és arról, hogy hiányolja az I. kerületi polgármester, V. Naszály Mártának nyújtott kampánysegítséget az ellenzéki pártok részéről. (V. Naszály végül elveszítette a poglármester-választást a Fidesz jelöltjével, az egykori fidelitasos Böröcz Lászlóval szemben.)

Az újraszámlált szavazatokkal végül még szűkebben, mindössze 41 szavazattal megnyert főpolgármester-választás eredményhirdetésekor – amelynek eredményét Karácsony a győzelmétől függetlenül megfellebbezi, ismételt főpolgármester-választást javasolva – Telex ott volt a helyszínen, ahol Karácsony a felvételekről elmondta:

„Rogán Antal országában ellenzéki politikusokat lehallgatnak, ez a skandallum. Az, hogy én miről beszélgetek a barátaimmal, az szerintem nem közérdekű információ. Közérdekű információ az, hogy a főpolgármestert hónapokon keresztül folyamatosan lehallgatnak. Ez ebben az ügy és ezen kívül nem akarok mást mondani.”

Arra a kérdésre, hogy lehetett-e valaki az ő környezetéből, aki kiszivárogtatta a felvételt, közölte, biztos abban, hogy ez nem történhetett meg:

„Azért, mert tudom, hogy kikkel beszélgetek. És tudom, hogy hol élek, tudja? És tudom, hogy melyik országban élek. Ön is tájékozódjon” – mondta.

A korábban érvénytelennek minősített szavazatok átvizsgálásakor készült videónkat, amelyen Karácsony is beszélt, itt tekintheti meg:

Karácsony Gergely kedden a Telex választási értékelő műsorában hosszasan kifejtette véleményét a hangfelvétel korábban nyilvánosságra került részéről. Azt mondta, úgy gondolja, ő hallható a felvételen, mindenesetre most hallotta először ezeket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!