Vitézy az NVB-nél is kérte, hogy a IV. és VII. kerületben legyen új választás

2024. június 14. – 13:59

Másolás

Vágólapra másolva

Vitézy Dávid csütörtökön kérelmet nyújtott be az NVB-hez, hogy a IV. és a VII. kerületben semmisítsék meg az eredményeket, és ismételjék meg a választást, hangzott el a Partizán tudósításában.

A Telexnek erről Vitézy azt mondta, nem új információ, hogy a IV. és a VII. kerületben a szavazás eredményének megsemmisítését, valamint új szavazást kért. Ez volt az, amit korábban a Fővárosi Választási Bizottság elutasított, de az ügyben Vitézyék fellebbezést nyújtottak be a Nemzeti Választási Bizottsághoz, ami még nem döntött.

Vitézy azt mondta, mindig azt nyilatkozta, hogy akkor fogadja el az eredményt, amikor az jogerős lesz. Ehhez kell tudni az érvénytelen szavazatok átszámolásának a hivatalos eredményét (ami ma délután meglesz), valamint azt, hogy elutasítja-e a fellebbezésüket a Nemzeti Választási Bizottság. Ha igen, akkor számára jogerőssé válik az eredmény, kivéve egy esetben, ami már nem rajta múlik: Karácsony Gergely is bejelentette, hogy fellebbez, mert új főpolgármester-választást szeretne kiíratni. Erről is dönteni kell még a Nemzeti Választási Bizottságnak, ha hivatalosan be lesz nyújtva.

Karácsony Gergely stábja a Telexnek erről azt mondta, ők is mindenképp benyújtják a kérvényüket az új főpolgármester-választáshoz, csak ahhoz előbb meg kell várniuk, mi lesz a mai újraszámlálás eredménye.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!