Győrben is újraszámolják a szavazatokat

Sudár Ágnes
Sudár Ágnes
Győri tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

A területi választási bizottság Győrben péntek reggel döntött: Dézsi Csaba András jogorvoslati kérelmét elfogadják és újraszámlálást rendelnek el. Két kúriai határozatot vettek alapul.

A kérdés az volt, hogy mind a 97 választókörben újraszámolják-e a szavazatokat vagy csak abban a hétben, amelyet Győr jelenlegi polgármestere a beadványában megnevezett, mint ahol esetlegesen jogsértések történhettek. Végül az utóbbi mellett döntöttek.

Az újraszámlálást hétfő reggel kezdik.

Csütörtök délután, a határidő lejárta előtt néhány órával hivatalosan is kérte Dézsi Csaba András a szavazatok újraszámlálását, de az erre vonatkozó szándékát már hétfőn egy interjúban jelezte. Az első eredmény alapján a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület jelöltje, Pintér Bence 440 szavazattal legyőzte Dézsit.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!