Dézsi Csaba András: Újra fogjuk számoltatni a szavazatokat

2024. június 11. – 09:00

Másolás

Vágólapra másolva

Interjút adott a Kisalföldnek Dézsi Csaba András, miután vasárnap a polgármester-választáson legyőzte őt Pintér Bence 439 szavazattal. A polgármester ugyanakkor a nádorvárosi körzet egyéni képviselőjeként bejutott a győri közgyűlésbe. Mint mi is megírtuk, Pintér Bencének nem lesz könnyű a helyzete, ugyanis az egyéni körzeteket egy kivételével a kormánypárt jelöltjei nyerték, így a közgyűlésben összesen 14 Fidesz–KDNP-, 3 TSZV–LMP–Zöldek–Momentum–MSZ-, 2 Borkaival Közösen a Jövőnkért-, 1 Szentiváni Civilek- és 1 Civilek Győrért-képviselővel kell együtt dolgoznia.

Dézsi Csaba András a Kisalföldnek azt mondta,

„először is szeretnék gratulálni Pintér Bencének, aki úgy tűnik, megnyerte ezt a polgármesteri választást. Azért mondom, hogy úgy tűnik, mert újra fogjuk számoltatni a szavazatokat, hiszen négyszáz szavazat különbség nem tűnik kevésnek, viszont 900 szavazócédulát érvénytelennek nyilvánítottak.

Meg kell nézni, mi lehet ennek a hátterében. Ezzel együtt valószínűleg ő lesz Győr polgármestere a következő 4,5 évben. Októberig még én fogom vezetni a várost és azután fogom átadni neki minden olyan fontos intéznivalóval, amit elkezdtünk és tovább kell folytatni”.

Dézsi megismétli, hogy Pintér Bence szerinte alkalmatlan, „sokat kell tanulnia és el kell kezdenie megtanulni a város ügyeinek intézését. Mi ebben semmiképpen nem fogjuk akadályozni, mert nekünk fontos Győr, hiszen itt élünk”.

Dézsi arra a kérdésre, hogy szerinte miért született ilyen eredmény, azt felelte, hogy „sok oka van ennek az eredménynek. Az, hogy dolgoztunk, az nem kérdés”. Majd később azt mondja,

„biztos vagyok abban, hogy a fideszes szavazóbázist megzavarta az, hogy Borkai Zsolt elindult a választásokon. Most már látjuk, hogy csak rombolni szeretett volna, mint trójai falovat az MSZP betolta a palettára, és el is végezte a dolgát. Sikerült elvennie a szavazatok egyharmadát. Szerintem ez a legfőbb oka az egésznek.

Nyilván, magunkban is kereshetjük a hibát, hogy a kommunikációnkban az elvégzett munkát helyesen mutattuk-e, vagy nem. Az ide vezető okokat meg fogjuk vizsgálni, de a helyzet adott, ehhez kell alkalmazkodni.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!