Hivatalosan is a szavazatok újraszámlálását kérte Győr polgármestere

2024. június 13. – 21:20

Sudár Ágnes
Sudár Ágnes
Győri tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

Dézsi Csaba András a csütörtök délutáni határidő előtt benyújtotta fellebbezését a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Területi Választási Bizottság elnökének – tudta meg a Telex.

Dézsi levélben azt kéri, hogy az érvényes és az érvénytelen szavazatokat vizsgálják meg, számolják újra, mert érvényes szavazatokat is érvénytelenné nyilváníthattak. Szerinte volt olyan hely, ahol a jelöltekre leadott szavazatok számát sem tudta mindenki ellenőrizni, mert siettek, hogy végezzenek.

Hivatkozik arra is, hogy több szavazókörben is előfordult olyan esemény, ami miatt a szavazatszámok még változhatnak: például az egyik bizottsági tag szerint összekeveredtek egyes polgármesterjelöltek szavazólapjai, ezért a szavazatszámok is megkérdőjelezhetők.

A fellebbezéséhez bizonyítékokat is csatolt Győr jelenlegi fideszes polgármestere.

Dézsi korábban bejelentette már, hogy újraszámláltatná a szavazatokat, miután Pintér Bence 440 szavazattal legyőzte a választáson – nyilatkozta akkor a Kisalföldnek. Dézsi előbb elismerte vereségét, de már ugyanabban a Facebook-posztban a polgármesterségre „totálisan alkalmatlannak” nevezte Pintért.

A polgármester úgy fogalmazott, hogy a négyszáz szavazat különbség nem tűnik kevésnek, viszont 900 szavazócédulát érvénytelennek nyilvánítottak. „Meg kell nézni, mi lehet ennek a hátterében. Ezzel együtt valószínűleg Pintér Bence lesz Győr polgármestere a következő négy és fél évben. Októberig még én fogom vezetni a várost és azután fogom átadni neki minden olyan fontos intéznivalóval, amit elkezdtünk és tovább kell folytatni” – mondta Dézsi.

Dézsi Csaba András a választások után külföldre utazott, de ez egy előre lekötött út volt, nem függ össze a választási eredménnyel. A bizottság pénteken Győrben hoz döntést Dézsi fellebbezéséről.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!