Veszteni tudni kell és most én is ezt teszem, írta Dézsi Csaba, majd lealkalmatlanozta a győri győztest

2024. június 10. – 11:16

Másolás

Vágólapra másolva

„Tisztelt Győri Polgárok! Veszíteni tudni kell és most én is ezt teszem. Gratulálok Pintér Bencének, aki ha csak néhány száz szavazattal is, de elnyerte a következő 4,5 éves ciklus polgármesteri székét. Az ezzel járó munkát és a felelősséget is” – kezdte bejegyzését hétfőn hajnalban a polgármesteri posztot elveszítő Dézsi Csaba András, Győr polgármestere.

Dézsi megköszönte a 17 857 ráérkező szavazatot, és megköszönte a Fidesz-KDNP támogatását. „Nem utolsó sorban köszönöm a Nádorvárosban, Rabkertben, Góré dűlőben élő győri polgárok bizalmát és támogatását, hogy immár 8. alkalommal is megválasztottak helyi egyéni körzetben képviselőnek.

Hazudnék, ha nem mondanám el azt is, hogy rosszul esett, hogy 25 ezer győri ember ellenben másra szavazott a jelenlegi polgármesteri választáson. Ráadásul egy olyan emberre, aki mind tudásában, mind tapasztalat hiányában tökéletesen alkalmatlan erre a feladatra” – írta Dézsi.

Az októberben leköszönő polgármester azt írta, sikeres éveket zártak és „fantasztikus jövőképet terveztünk számos területen, amiből így ki tudja, hogy lesz-e valami ezután. Ez már úgy tűnik, hogy nem az én felelősségem lesz.”

Dézsi Csaba Borkai Zsolt lemondása után, 2020. januárra kiírt időközi polgármester-választáson lett Győr polgármestere, a Fidesz jelöltjeként. A mostani választáson Borkai Zsolt is indult jelöltként, a Borkaival Közösen a Jövőnkért egyesület jelöltjeként. Ő a szavazatok 27,02 százalékát, 17 871 szavazatot szerzett meg, míg Pintér Bence (LMP – Zöldek, Tiszta Szívvel a Városért Egyesület, Momentum) a szavazatok 31, 15 százalékát kapta meg, 18 297 választó mellette voksolt, ezzel Pintér lesz a település új polgármestere. Rajtuk kívül négy másik jelölt is indult.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!