Hivatalosan csak júliustól lesz Hankó Balázs kulturális miniszter, addig Csák János marad a poszton

2024. június 12. – 08:19

Másolás

Vágólapra másolva

Hivatalosan júliustól érvényes Hankó Balázs miniszteri kinevezése, addig is Csák János marad a kulturális és innovációs miniszter – írja a Hvg.

Sulyok Tamás köztársasági elnök Magyar Közlönyben kedd este megjelent határozatában tisztázta, hogy az új miniszter július elsején lép hivatalba, államtitkári megbízatása alól június 30-ával mentették fel. Addig is, tehát még három hétig, Csák János marad a miniszter, bár Hankó már letette a miniszteri esküt.

Csák János hétfőn jelentette be lemondását. A döntését azzal indokolta, hogy szerinte azok a feladatok, amiket Orbán Viktor miniszterelnök kért tőle, már sínen vannak, „e tekintetben a négy évre tervezett munkát sikerült két év alatt elvégezni. Itt az ideje átadni a stafétabotot a fiatal nemzedéknek.”

Ezzel egy időben jelentették be Hankó Balázs kinevezését, a felsőoktatásért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkár pedig kedden le is tette a miniszteri esküt. Az eskütételt nem lehetett elhalasztani, mert a parlament nemsokára nyári szünetre megy, és csak szeptemberben ül össze újra.

Arról, hogy pontosan kicsoda is Hankó Balázs, és hogyan került be gyógyszerészként a politika világába, ebben a cikkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!