Ungár Péter Szentkirályi visszalépéséről: Rettentően meglepő volt

2024. június 7. – 11:52

Másolás

Vágólapra másolva

Rettentően meglepte Ungár Pétert, hogy Szentkirályi Alexandra Vitézy Dávid javára visszalépett a főpolgármester-választástól – mondta az LMP társelnöke a Blikknek. „Annyit tudunk tenni, hogy tudomásul vesszük” – tette hozzá.

A kialakult helyzetről Ungár azt mondta, hogy az LMP által támogatott Vitézy Dávidnak az volt a politikai célja, hogy ne Orbán Viktor vagy Gyurcsány Ferenc embere vezesse Budapestet. „Egy dolog már biztos, Orbán embere már nem tudja vezetni Budapestet, mert visszalépett. Most már csak Gyurcsány emberétől kell megszabadítani a fővárost” – mondta.

Azt is állította, hogy a Fidesz nem kereste meg LMP-t Szentkirályi visszaléptetése előtt, és segítségre sem számít tőlük a választásig hátralévő két napban. Arra a kérdésre, hogy egyébként elfogadnák-e a Fidesz Vitézyt támogató segítségét, szintén nemmel felelt.

A Telex megkereste az LMP-t, hogy miként reagálnak Szentkirályi Alexandra visszalépésére, és hogy ezek után mit várnak a vasárnapi választástól. Amint választ kapunk, frissítjük a cikket.

Vitézy péntek délelőtt Facebook-posztban reagált Szentkirályi Alexandra visszalépésére, azt írta, tudomásul veszi a fideszes jelölt döntését. Szerinte a Partizán-vita után egyértelművé vált, hogy ő Karácsony Gergely egyetlen esélyes kihívója, de hangsúlyozta: főpolgármesterként sem a Fidesszel, sem a DK-val nem kötne koalíciót, és „nem lesz se fideszes, se DK-s” főpolgármester-helyettese sem.

Karácsony Gergely főpolgármester szerint Szentkirályi visszalépése egy politikai színjáték része volt. „Ahogy szóltunk előre: megszületett a sötét és cinikus politikai alku. Vitézy Dávid a Fidesz, a NER és a hatalom jelöltje” – reagált a történtekre Karácsony, aki szerint ez az alku a választók átverésén alapul.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!