Pszichológus is segített a mozdonyvezetőnek, aki nyolc halálos gázolás részese volt

2024. június 6. – 21:53

Pszichológus is segített a mozdonyvezetőnek, aki nyolc halálos gázolás részese volt

Másolás

Vágólapra másolva

betMolnár Péter 24 éve mozdonyvezető, eddig nyolc halálos baleset részese volt, mindegyikre pontosan emlékszik – írja az RTL. „Megszokni nem lehet, feldolgozni nagyon sok idő” – mondta Molnár Péter, aki azt is elmesélte, hogyan próbálta feldolgozni ezt az élményt. Először maga próbálta megoldani, illetve családjával, kollégáival beszélte ki az eseteket. Már ez is nagy segítséget jelentett, de később szakemberhez is fordult:

„Megdöbbentően nagy segítség a pszichológus, olyan megdöbbentő kérdésekről beszélgetünk vele, hogy rengeteget tud segíteni ennek a feldolgozásában”

– mondta a mozdonyvezető, aki szerint sokszor már több száz méterre előre látják, hogy bekövetkezik a tragédia, de nem tudnak mit tenni. Mivel a vonatnak a fékútja nagyon hosszú, az átjáróban gyakorlatilag semmi esély az ütközés megelőzésére, ha ott járművet vagy gyalogost észlelnek.

„Este, mikor az ember hazaért, és beül a kádba, ott csapódik le rajtad minden, ott realizálódik az, hogy gyakorlatilag egy embert, egy autót elütöttél, őket még te láttad élve utoljára, és ezt azért nagyon nehéz feldolgozni”

– mondta Molnár, aki szerint „ahogyan élünk, úgy vezetünk”.

2024-ben eddig 30 szerencsétlenség történt a KRESZ megszegése vagy figyelmetlenség miatt. A MÁV ezért most vasútbiztonsági kampányt indított, és fokozott ellenőrzéseket tartanak a nagyobb forgalmú átjáróknál. A vasúti átjárókban történt halálos balesetekről ebben a videóban beszéltünk részletesen:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!