Navracsics Tibor ajánlásával kampányol Badacsonytomaj független polgármesterjelöltje

2024. június 5. – 10:58

Másolás

Vágólapra másolva

„Krisztin N. László immár 22 éve vezeti Badacsonytomaj városát. Megbízható, dolgos és rutinos településvezető, ezért támogatom Polgármester Úr újraválasztását. Remélem a jövőben folytathatjuk az évekkel ezelőtt megkezdett együttműködésünket” – olvasható Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter ajánlása Krisztin-Németh László badacsonytomaji független polgármester programfüzetében.

A fideszes miniszter méltatása egy rövid bemutatkozás és a szavazással kapcsolatos információk alatt olvasható. Érdekesség, hogy a füzetben Krisztin-Németh azt írja, a hét, őt támogató képviselőjelölt többségét nem fogja megnevezni, mert nem akarja, „hogy befolyásolják, esetleg bántsák őket” azért, mert őt támogatják.

Ennél is érdekesebb, hogy a választási információk között található egy mozgóurna-igénylésről szóló pont is. Ebben Krisztin-Németh azt írja, az igényléshez szükséges nyomtatvány beszerzésében ő is szívesen segít, és egy telefonszámot is megad, amin keresztül segítséget lehet kérni. Csakhogy a választási törvény szerint „mozgóurna igénylésére és a szavazóhelyiséghez történő szállításra nyilvános felhívás nem tehető közzé”.

Navracsics ajánlása közvetlenül a jogszabályba ütköző felhívás alatt olvasható:

Badacsonytomaj környéki olvasónk szerint a 2002 óta regnáló független polgármester választási kampányanyaga nemcsak a közösségi médiában jelent meg, a helyi lakosok postaládáiba is bedobták.

Idén február elején gyanúsítotti kihallgatásra hívta be a badacsonytomaji önkormányzat dolgozóinak nagy részét a NAV egy évek óta húzódó badacsonytomaji korrupciós ügyben.

Badacsonytomaj 2018-ban kapott 2,4 milliárd forintot a Balaton partján álló Tátika étterem felújítására. 2020-ra kellett volna készen lenniük, de még 2022-ben is csak a bontásnál tartottak. A csúszás mellett a kifizetett támogatás sorsa is felkeltette a hatóságok érdeklődését, vizsgálódott a felújítás körül az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala, azaz az OLAF, valamint a NAV is. A NAV 2022-ben két önkormányzati ciklus összes helyi képviselőjét kihallgatta a projekttel kapcsolatban. Kiderült, hogy az önkormányzat pénzosztásba kezdett, a Közbeszerzési Döntőbizottság ekkorra már meg is bírságolta őket, mert a pályázati pénzből több önkormányzati dolgozónak milliós nagyságrendű összegeket fizettek ki projektmenedzsment címen, miközben a beruházásnak volt saját projektmenedzsercége. A projektet végül el is vették az önkormányzattól, végül idén januárban adták át az éttermet.

A június elejei ünnepélyes megnyitón Navracsics Tibor is részt vett:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!