Szijjártó szerint vadásznak a békepártiakra, ezt bizonyítja Trump és Fico példája is

2024. június 3. – 21:14

Másolás

Vágólapra másolva

„Donald Trump és Robert Fico példája is mutatja, hogy rendkívüli nehézségekkel néznek ma szembe a békepárti politikusok, hol fizikai, hol jogi, hol politikai eszközökkel vadásznak rájuk” – állapította meg Szijjártó Péter egy marcali kampányfórumon az MTI beszámolója szerint

A külügyminiszter szerint ezt világosan demonstrálja, hogy Donald Trumpot a választási kampány közepében bűnösnek találta a bíróság egy ügyben, továbbá az is, hogy nemrég megpróbálták meggyilkolni Robert Fico szlovák kormányfőt. Szijjártó azután vette védelmébe a „békepárti” Trumpot, hogy a manhattani büntetőbíróság esküdtszéke bűnösnek mondta ki az úgynevezett hallgatási pénzes ügy összes vádpontjában. Tehát jogi úton az amerikai bíróság jelent veszélyt a békepárti politikusokra – legalábbis a külügyminiszter szerint. Egyébként hasonló következtetésre jutott maga Trump is: szerinte Amerika kommunista ország lett, ahol csak azért folynak ellene perek, mert politizál.

Szijjártó szerint a merénylet áldozatául esett szlovák kormányfőt fizikai úton „vadászták le”, aminek háttérében – Orbánhoz hasonlóan – Szijjártó is Robert Fico „békepártiságát” látja.

A külügyminiszter a marcaliaknak ostorozta a „háborús őrületet”, ami „eluralkodott” az európai vezetők körében. Elismételte a kormány álláspontját, miszerint a háború vége nem került közelebb a több százmilliárd eurónyi értékű fegyverszállítmányok ellenére sem, a konfliktus rendezése pedig egyedül diplomáciai úton képzelhető el. Majd beszélt egy kicsit az amerikai elnökválasztásról is: szerinte a háborúban változás jöhet, ha Donald Trump nyeri idén az amerikai elnökválasztást, mivel ő egy „megoldó ember”. „Két lábbal áll a földön, és így vele minden eddiginél jobb esély kínálkozhat a béke megteremtésére.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!