Rogán Antal: A bevallott jövedelmem az azért nem kevés

2024. június 2. – 20:16

Másolás

Vágólapra másolva

„A bevallott jövedelem, amivel rendelkezem, az azért nem kevés” – mondta Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, aki a londoni BL-döntő után nyilatkozott röviden a 444-nek.

A szombati Békemenet után Rogán Antal és családja Londonba utazott, hogy a helyszínen nézzék meg a Real Madrid–Borussia Dortmund Bajnokok Ligája-döntőt. Rogánék az egyik legdrágább londoni szállodában foglaltak lakosztályt, ami egy éjszakára 8000 fontba, azaz nagyjából 3,5 millió forintba kerül.

A meccs után a 444 újságírója, Kauffmann Balázs találkozott a szállodába visszatérő Rogánnal, akitől azt szerette volna megtudni, valóban kihúzatta-e a nevét a Schadl–Völner-ügy nyomozati irataiból, mint ahogy arról Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszélt azon a hangfelvételen, amit a volt férje, Magyar Péter hozott nyilvánosságra márciusban. A miniszter erre nem kívánt válaszolni, azt mondta, a Békemeneten még szívesen állt volna a sajtó rendelkezésére, de most nem akar nyilatkozni. „Hülyeségeket ne kérdezzen!” – jegyezte meg a többszöri rákérdezésre.

Vasárnap reggel Rogán Antal és a felesége a Hyde Parkban sétált, amikor a 444 ismét interjút próbált vele készíteni. Rogán kikérte magának a szituációt, szerinte nem tartották tiszteletben a magánéletét,

ugyanakkor megígérte, hogy egy hét múlva, június 10-én vagy 11-én rendes interjút is fog adni a 444-nek.

„Szívesen megmutatom a Karmelitába a szobámat, ami olyan titokzatos helynek tűnik. Üljünk le, és csináljuk egy interjút” – tette hozzá a miniszter.

Rogán arról is beszélt, hogy még februárban megígérte a gyerekeinek, hogy elhozza őket a BL-döntőre a Wembley-be, és a miniszterelnök is megengedte neki, hogy a kampányhajrában kivegyen egy szabadnapot. „Értelemszerűen már holnap reggel munkába állok, és teszem a dolgomat ugyanúgy, ahogy eddig is tettem.”

A szállás árát firtató kérdésre azt mondta: „A bevallott jövedelem, amivel rendelkezem, az azért nem kevés. Én ezt a jövedelmet nem magamra költöm, hanem leginkább a gyerekeimre és a feleségemre. Gondolom, ez így normális. Ezt az élményt ők már nagyon régóta szerették volna, és meg is kapták tőlem pontosan ezért” – mondta.

Arra a felvetésre, hogy magángéppel érkeztek a brit fővárosba, Rogán azt mondta, ez hadd maradjon az ő dolga.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!