Orbán Viktor csak Európa legnagyobb választási győzelmével elégszik meg

Orbán Viktor csak Európa legnagyobb választási győzelmével elégszik meg
Fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva
  • „Magyarország maradjon a béke szigete!” mottóval hirdették meg az idei Békemenetet. Ez volt sorban a tizedik.
  • Az emberek a Lánchídtól vonultak a Margitszigetre, a menetet Bayer Zsolt, Deutsch Tamás, Fásy Ádám és Pataky Attila vezették.
  • Egy háborúról szóló ünnepi műsor után Orbán Viktor lépett a színpadra, aki szintén főleg a háborúról beszélt a népnek.

Orbán Viktor megtörölgette a szemeit a Margitszigeten felállított színpadra lépve, nevetett egyet, majd igyekezett olyan erőt mutatni a június 9-i választás előtt nyolc nappal tartott Békemeneten, hogy a Fidesz minden szimpatizánsa elhiggye: az elmúlt hónapok turbulens belpolitikai eseményei után sincs félnivalójuk, és ismét minden esélyük megvan arra, hogy Európa legnagyobb választási győzelmét arassák. Összefoglaló elemzésünket a miniszterelnök beszédéből itt lehet elolvasni.

Orbán Viktor beszéde után a közönség elindult kifelé a Margitszigetről.

Fotó: Hevesi-Szabó Lujza, Huszti István / Telex Fotó: Hevesi-Szabó Lujza, Huszti István / Telex
Fotó: Hevesi-Szabó Lujza, Huszti István / Telex

Miután a miniszterelnök befejezte beszédét, ismét Szarka Tamás lépett a színpadra, és énekelt a közönségnek.

„A Jóisten hat nap alatt teremtette a világot, a hetedikre pihenést írt elő. De sajnos mi a hetedik napon sem pihenhetünk meg, tövig kell nyomni a gázt”, mondta Orbán, aki azzal zárta a beszédét, hogy csak akkor lesz győzelem, ha mindannyian elmennek szavazni.

„Ha azt akarjuk, hogy a háború ne érjen utol, akkor az elejét kell venni.” Orbán szerint ennek a háborúnak nincs megoldása a harcmezőn, tűzszünet kell és tárgyalni kell, de előbb a választást kell megnyerniük. „Egy hét múlva megerősítést kapunk Európa minden országából, és létrehozhatunk egy békepárti koalíciót” – mondta. Ősszel szerinte Amerikában is nyerhet a béke – utalt ezzel Trump esetleges győzelmére –, így létrehozhatnak egy „transzatlanti békekoalíciót”. „Tavasszal még kisebbségben voltunk, ősszel többségbe kerülhetünk az egész világban” – mondta.

Orbán szerint ilyen választást még nem látott Európa, a szomszédban dörögnek a fegyverek, közben „baljós árnyak vannak körülöttünk”. De a magyarok ismerik a háborúk természetét, tudják, mindig másképp végződik, mint ahogy kezdetben elgondolták. Ezért nincs elég európai ember, európai gyerek: „a háború öl”. Ennek csak egyetlen ellenszere van, a béke.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

Orbán szerint ma Magyarország erősebb, mint az elmúlt 100 évben bármikor: „egy nyugodt és erős sziget Európa szigetén. Belefé együttműködős, kifelé összezárás, ez a siker titka. Ezért ma még békében élünk”. De a döntő kérdés már itt dörömböl az ajtón szerinte: akarunk-e magyar vért adni Ukrajnáért? Nem, válaszolta meg a saját kérdését.

„Mi, magyarok nem először állunk szemben fenyegető haderőkkel” – mondta Orbán. Arról beszélt, hogy a honfoglalás óta az ország sok háborút nyert, és „még mindig mi vagyunk itt”. A miniszterelnök szerint eljött az „ördögűzés” ideje, mert a másik opció a világháború, így „most kell megmutatni Soroséknak, hogy hol lakik a magyarok Istene”.

A miniszterelnök ezután arról beszélt, hogy nem áldozzák fel a magyar fiatalokat, hogy „a háborús spekulánsok degeszre keressék magukat”, majd felemlegette Soros Györgyöt. „A magyar baloldal Soros zsoldjában áll, ő pénzeli a médiájukat, az ő embereivel vannak tele a választási listáik. Aki ott nem lép egyszerre, nem kap dollárt estére.” Ezzel szemben Orbánéknak eszük ágában sincs így engedelmeskedni. Arra jutott, „elég abból, hogy Soros Brüsszelnek kibicel, menniük kell”.

Orbán szerint az EU alapító atyáinak igazuk volt: Európa nem bír ki még egy háborút. Arról beszélt, hogy a második világháború után Európa idegen erők kezébe került, most pedig ott tart, hogy „ott sem lesz a világ ritmusát játszó zenekarban”. „Eddig is akaratunk ellenére rángattak minket háborúba, így lenne ez most, 2024-ben is” – fogalmazott.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

A miniszterelnök szerint az első világháborúban az ország kétharmadát vesztettük el, a másodikban megsemmisült az ütőképes magyar haderő. „Most megint azt akarják, hogy újra részt vegyünk egy háborúban. Lassan mondom, hogy Brüsszelben is megértsék: nem fogunk hadba lépni.”

Orbán szerint ha a baloldal győz, csak idő kérdése, és a háború utolér minket. „A háborúpártiak megrészegültek: le akarják győzni Oroszországot, ahogy megpróbálták az első és a második világháborúban, sőt, készek összeütközni az egész Kelettel. De a háborús mámor olyan, mint a drog: akik a rabjai, semmiért sem tartják felelősnek magukat” – mondta. A miniszterelnök szerint az ilyen embereket nem meggyőzni, hanem legyőzni kell.

Orbán szerint ők az egyetlen békepárti kormány az EU-ban. Ma a Fidesz–KDNP-re leadott szavazatok mindegyike kettőt ér, mivel erősíti a békepártiak jövőjét az EU-ban, és erősíti a háborúból kimaradó magyarok akaratát. „Csak akkor maradhatunk ki a háborúból, ha a magyarok megerősítik a kormányt” – mondta. Orbán szerint ezt másik erő nem tudja megcsinálni, és csak akkor maradhat ki Magyarország a háborúból, ha Európa legnagyobb választási győzelmét aratják.

Orbán arról beszélt, minden csepp energiára szükség van, mert a feladat, ami előttük áll, olyan nagy, amilyet még sohasem láttak. Meg kell akadályozni, hogy Európa háborúba, a vesztébe rohanjon. „Úgy látszik, a háborúpárti vonaton nincs fék, és megőrült a masiniszta” – mondta, de ők arra vállalkoztak az EP-választáson, hogy ezt a szerelvényt megállítsák, hogy aki akar, leszállhasson róla. „A magyar kormány tudja, hogy kell ezt csinálni, hogy kell a végzetes dolgokból kimaradni”, hiszen stop, migráció, stop, gender, stop, háború. Majd a Tankcsapdától idézve azt mondta: „Aki pokolra kíván jutni, annak balra a második ajtó.”

„42 nap kampány már mögöttünk van, most már csak a magunk kitartó tempójában végig kell csinálni a jövő hetet, az lesz az igazi kampány” – folytatta a miniszterelnök. „Elvileg mi vagyunk a korán kelő magyarok pártja, és aki korán kel, választást nyer” – mondta. Orbán szerint egy hét szívós munkával letolják az ellenfelet a pályáról, óriási gólhelyzetben vannak, már csak „be kell piszkálni, pöckölni, tuszkolni”.

Hozzátette: ha elbízzák magukat, akkor a végén még el is hibázhatják. „A tapasztalt kéz biztosabban fogja a kormányt, a kampányban viszont a rutin méreg, a rutin öl, a kényelmes ember pedig a kanapéról akar szurkolni.” Orbán arról beszélt, hogy vagy szenvedély és győzelem, vagy rutin és vereség.

A miniszterelnök szerint ők ott vannak minden főtéren, még a magtárakban is. Jövő héten pedig minden ajtón bekopognak, „felállítjuk a mozgósítás világrekordját”. Orbán szerint „újra egy hatalmas győzelem kapujában állunk, minden mellettünk szól: a remény, kitartás, a jó ügy, amit szolgálunk, ellenfeleink állapota és képessége is. Nálunk rendezettség és erő, ellenfeleinknél erőszakoskodás, lökdösődő vircsaft van. Ők nem a háborút, hanem egymást akarják legyőzni.”

„2006 óta minden választást megnyertünk, 2006 óta Magyarországon csak mi nyertünk” – sorolta Orbán. Hozzátette: „Tizenegyszer nyertünk egyhuzamban, abszolút győzelem, K.O., nincs vita.” „A mienk a legnagyobb választási hadsereg, soha senki nem tudott még ennyi embert felsorakoztatni a béke mellett. Mi vagyunk Európa legnagyobb békefenntartó ereje” – mondta. Ott vannak a városokban, a falvakban és a magtárakban is.

“Szent Margit szigetére jöttünk, mert ez a béke szigete. Szent Margit békét hozott a magyaroknak, amikor a tatárok feldúlták a hazánkat, és már csak a Duna segített, a király a békéért cserébe Isten szolgálatába ajánlotta a lányát”, fejtegette Orbán. Majd azt mondta, még korábban a nyulak szigetének nevezték a szigetet, de "nyusziknak itt nincs helye, most egy nagy és bátor tettre van szükségünk. Meg kell nyernünk, és úgy kell megnyernünk az EP-választást, hogy a brüsszeli bürokraták ijedtükben megnyissák előttünk a város kapuit, és sietősen távozzanak az irodáikból.

Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

Orbán szerint azért értékes a magyar tőzsde mert nem eladó Brüsszelnek, Washingtonnak, sem Soros Györgynek. A miniszterelnök arról beszélt, hogy európai választás előtt soha nem gyűltek még össze ennyien. Az ellenfelet, azaz az ellenzéket ha megfújnák, akkor Brüsszelig repülne. „Helyettük Deutsch Tamást küldjük, hogy foglalja el Brüsszelt” – mondta.

A miniszterelnök ezután azt mondta, milyen jó, hogy két év után újra találkoznak egy újabb Békemeneten. A 2022-es menet is egy választási hadjárat alatt volt, de mégis hatalmas győzelmet aratott a Fidesz, az ellenzék pedig „üstökösnek mutatta magát, aztán beleállt a földbe”, mert egy „papírtigris volt”.

Orbán ezután üdvözletét küldte Robert Ficónak, „Szlovákia békepárti miniszterelnökének. Azért lőtték le, mert a béke pártján állt, kis híján az életét adta a békéért. De kemény fából faragták, nem az a fajta, aki hagyja magát kiiktatni”, mondta.

„Üdvözletünket küldjük, és a jó Isten áldását kérjük a kárpátaljai magyarokokra, akik két éve a háború szörnyűségeinek árnyékában, jogaiktól megfosztva, kiszolgáltatva várják a háború végét” – kezdte beszédét Orbán, akit a közönség hosszas tapssal és „Viktor, Viktor” skandálással fogadott, amit Orbán meg is megkönnyezett. Orbán az üzenete a kárpátaljaiknak, hogy „nincs már messze a nap, amikor sorsotok jobbra fordul”.

A Nemzeti Színház művészeinek produkciója után Szarka Tamás az Otthon vagyunk című dalát énekli el.

Közben a Nemzeti Színház előadásának is vége.

Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

Erről szól legalábbis az előadásuk. „Nem akarok háborút!” – kiabálják benne gyerekek is.

A Nagyréten összegyűltek a Hír TV-s műsorvezető felvezetője után elénekelték a Himnuszt, utána a Nemzeti Színház művészeinek előadását nézhetik meg.

Legalábbis így mutatkozott be György-Horváth Zsuzsanna műsorvezető, aki arról beszélt a színpadon, nem akarnak háborút, soha ennyire nem volt szükség az összefogásra és a békére. De Brüsszel háborúra készül.

Még mindig csendben sétálnak. Egyetlen ember kiabálja be néhány percenként, hogy „Viktor”, de ilyenkor csendre intik őt a többiek.

Míg az emberek Orbán Viktorra várnak, addig a színpadi kivetítőkön azt mutatják, hogy menetel a menet vége a Margit hídon. Zenei aláfestés is van közben, az imént a Nélküled diszkósított verzióját játszották le. Mint egy falunapon.

„Hiába a közpénz százmilliókból folytatott kampány, az adófizetői pénzből finanszírozott buszok és a menet szűk útvonalra tereléssel való megnyújtása, az már most látszik, hogy ez minden idők legkisebb érdeklődést kiváltó »béke«menete” – írta Facebook-oldalán Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke.

Magyar szerint az okok világosak, a fideszes szavazók jelentős része nem adja az arcát egy olyan „hatalmi arroganciához, amely hazánkat az Unió második legszegényebb és egyben legkorruptabb tagállamává tette”. Szerinte a magyar emberek többsége nem vállal közösséget egy olyan állampárttal, amelynek vezetői még bocsánatot sem kérnek az eddigi legsúlyosabb pedofil bűncselekmények áldozataitól.

A színpadon a Hír TV műsorvezetője köszöntötte a résztvevőket „Európa legnagyobb békemenetén”. Azt is mondta az érkezőknek, hogy „egy napra a béke szigetévé tesszük a Margitszigetet”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!