Karácsony: Harminc éve nem volt olyan jó levegő Budapesten, mint 2023-ban

2024. május 31. – 21:01

Másolás

Vágólapra másolva

Van abban valami szürreális, hogy valaki, aki tíz év alatt nem tudott semmit befejezni, számonkér elmaradt fejlesztéseket, válaszolta Karácsony Vitézynek. „Gyere el, főpolgármester úr, a Nyugati pályaudvarra vagy a Keleti pályaudvarra, amit sikerrel megújítottunk” – reagált Vitézy.

„Szerintem sokkal több sikerünk van”, mint amit Vitézy lát, folytatta Karácsony. Új városi parkot alakítottak ki például Pünkösdfürdőn, és szerinte ma a budapesti zöldterületek nagyon jó állapotban vannak.

A következő ciklusban uniós forrásokból befejezik Budapest árvízvédelmét a Római-partnál, az elmúlt évek legnagyobb víziközmű-fejlesztését hajtották végre, és ennek köszönhető a kiváló ivóvíz.

Karácsony arról is beszélt, hogy energiahatékonysági programot indítottak, mert nagyon sokan élnek energiaszegénységben, és azzal fűtenek, amit találnak. „Harminc éve nem volt olyan jó levegő Budapesten, mint 2023-ban” – ez mutatja a program egyik eredményét Karácsony szerint. Azt is mondta: a klímaügynökség mellett panelprogram is lesz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!