Miklósa Erika szerint Rost Andrea művészi reputációja Magyar Péter rendezvényein fellépve összeomlott

2024. május 24. – 07:46

Másolás

Vágólapra másolva

Miklósa Erika operaénekes volt Andor Éva Kontextus című műsorának aktuális vendége. A beszélgetés elején Miklósa az Operaház igazgatói pályázatával kapcsolatban elmondta, hogy bár a pozíciót nem nyerte el, szerinte már az győzelemmel ért fel, hogy elindult rajta. Eleve a férje beszélte rá az indulásra a pályázat beadási határideje előtt két héttel. Azt viszont sajnálja, hogy nem történt változás az intézményben, ő például kinevelt volna egy új és ismertté váló generációt, hogy ne az történjen, hogy „amikor operaénekeseket emlegetnek, csak két név merül fel: Rost Andrea és Miklósa Erika”.

A beszélgetés végén aztán újra előkerült Rost Andrea neve, Andor megkérdezte, Miklósa mire gondolt, amikor látta Rostot Magyar Péter rendezvényén énekelni. Miklósa Erika először azt válaszolta, nem is nagyon szeretne erről beszélni, majd hozzátette, szerinte az ilyesmi nem egy művész dolga, mert a művész dolga inkább az, hogy „külföldön egy normális értékrendet képviseljen”.

„Ha mindenféle ilyen típusú rendezvényeken jelenik meg valaki, az nem a művészetről szól számomra. Ez szerintem senkinek sem jó húzás. Az a fajta művészeti reputáció, amit ő magával hozott eddig, az most egy tollvonással összeomlott. Sajnálom”

– fogalmazott Miklósa.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

Rost Andrea Magyar Péter két nagyobb tüntetésén is énekelt a színpadon, először a budapesti, majd a debreceni Kossuth téren. Rost, aki szintén pályázott az Operaház igazgatói pozíciójára, az igazgatóválasztás eredménye után (a szakmai zsűri döntését figyelmen kívül hagyva újra Ókovács Szilveszternek szavaztak bizalmat), nem írt alá szerződést a következő színházi szezonra az intézménnyel.

Miklósa Erikának jelenleg is fut szerepe az Operaházban. Miklósa egyébként rendszeres vendége a miniszterelnök beszédeinek, Orbán Viktor 2023-as évértékelőjét például Nagy Feró és Tóth Gabi társaságában hallgatta végig.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!