Szentkirályi Alexandra a következő öt évben biztosan a fővárossal akar foglalkozni

2024. május 21. – 18:42

Másolás

Vágólapra másolva

A fővároson a „gyurcsányi-karácsonyi régmúlt” jelei látszanak, a problémákat „Patyomkin-falakkal” rejtegetik, a következő öt évben pedig biztosan Budapesttel akar foglalkozni – erről beszélt Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje, miután az Index arról kérdezte, hogy miért tartja magát a legalkalmasabbnak, mik a tervei, és hogyan látja most a fővárost. Többször előkerült Gyurcsány Ferenc neve is.

A főpolgármester-jelölt az előző héten a Városházán megnyitott pop-up park előtt azonnal az eredetileg tervezett parkot kérte számon a főpolgármesteren. Szerinte a főváros jelenleg olyan, mint egy kamasz szekrénye: „ha bemegyek, és kinyitom, rám dől az egész”. Majd összegraffitizett, és vélhetően ürülékes falakat mutatott a kamerának.

Felháborítja, hogy Karácsonyt Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc „viszi osztálykirándulni”, miközben nemcsak a belvárossal, hanem más helyekkel is rengeteget lenne a munka. Majd a „végiggondolatlanul” újratervezett fővárosi közlekedéséről beszélt, szerinte a dugók légszennyezettségi problémákat okoznak. Szentkirályi újra felemlegette a Karácsony által több ízben is cáfolt tervet, miszerint a főpolgármester a város egyes részeiről kitiltaná a 10 évnél idősebb autókat. Szerinte itt is Gyurcsány Ferenc „ha nem tetszik, el lehet innen menni” hozzáállása köszön vissza.

Kitért a saját hétpontos tervére is („Gyurcsány-fiókák kirakása”, közlekedési káosz megszüntetése, köztisztaság), ami szerinte öt év alatt megvalósítható. Megígérte, hogy a választás után biztosan a fővárossal foglalkozik majd:

„Én a következő öt évben biztosan a fővárossal fogok foglalkozni, bármilyen felállásban is”

– mondta. Szerinte Karácsony fővárosi listáján a Gyurcsány-korszak levitézlett emberei, például Hagyó Miklós volt kabinetfőnöke van. A város fejlődésének egyik kulcsa, hogy ezeket a „ballasztokat” levagdossák.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!