Szentkirályi a 10 évnél idősebb autók kitiltásával vádolja Karácsonyt, aki a 18 éves benzinesükkel reagált

2024. május 19. – 21:10

Szentkirályi a 10 évnél idősebb autók kitiltásával vádolja Karácsonyt, aki a 18 éves benzinesükkel reagált
Fotó: Karácsony Gergely / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

„A hátam mögött a családi autónk. Egy 18 éves benzines. Többek között ez sem lesz kitiltva, bármit is hazudik a Fidesz” – írta Facebook-oldalán Karácsony Gergely, miután Szentkirályi Alexandra napok óta azzal vádolja, hogy olyan tervei vannak, miszerint Budapest egyes részeiről kitiltaná a 10 évnél idősebb autókat.

„Tovább gyűrűzik Karácsonyék budapesti autókitiltási botránya!” – fogalmaz a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje videójában. Szentkirályi szerint a kitiltási tervekre bizonyíték a Fővárosi Klímaügynökség vezetőjének, Ámon Adának egy korábbi mondata. Ámon gyakorlatilag arról beszélt, hogy az autós közlekedés terepét fokozatosan szűkíteni kell. Szentkirályi Alexandra az elmúlt napokban sorra tette közzé ezeket a videókat és bejegyzéseket, hiába cáfolt többször is Karácsony.

A főpolgármester először csütörtökön reagált arra, hogy kitiltaná a 10 évnél idősebb autókat Budapestről: „Elmondom, mi igaz ebből. Semmi. Nincs ilyen döntés, nincs ilyen terv, sem én, sem egyetlen egy kollégám nem mondott ehhez hasonlót”. Szentkirályi ezek után sem adta fel: „Hazudunk, hazudunk főpolgármester úr?” – kérdezte kávéját kevergetve, majd megismételte, hogy igenis ki akarják tiltani Karácsonyék a 10 évnél idősebb autókat. Ezt az állítást egyéb bejegyzéseiben azóta többször is megismételte.

Erre jött az újabb válasz a főpolgármestertől, aki a 18 éves benzines autójukkal készített szelfi mellé írta oda, hogy „ez az autó sem lesz kitiltva”. A bejegyzés alatti kommentszekcióban megjelent Vitézy Dávid, az LMP és Vitézy Dáviddal Budapestért főpolgármester-jelöltje is. Vitézy először annyit írt, hogy „hölgyeim és uraim, az Európai Zöld Párt jelöltje!”. Majd hozzátette: Budapesten a levegőminőség kritikus egészségügyi probléma, szerinte akinek a romló levegőminőségről egy szava sincs, csak annyi, hogy 18 éves autóval szelfizik, az valójában nem zöld főpolgármester.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!