Hogyan mondjunk nemet: Magyar Péter csak akkor menne a Partizánba, ha csütörtökig lezajlana a köztévés vita

2024. május 14. – 17:37

Másolás

Vágólapra másolva

Magyar Péter még május 9-én kezdte követelni, hogy a Magyar televízió rendezzen választási vitaműsort, még tüntetést is kilátásba helyezett. A MTVA május 10-én levelet küldött a pártoknak, amiben közölte: megrendezi a vitát, és várja őket. A levélből nem derültek ki a részletek, például hogy élőben megy-e majd, mikor, hol, lesznek-e nézők, a Fidesz viszont jelezte, hogy ott lesz. Ekkor Magyar Péter azt írta, hogy csak akkor hajlandó elmenni a közmédiába, ha

  • élőben,
  • főműsoridőben rendezik,
  • és a meghívott pártot körét leszűkítik 11-ről.

Most ezt a 444-nek pontosította is: akkor menne el, ha a bejutási küszöb, azaz az öt százalék fölé mért pártok képviselőit hívnák meg.

A lap Söjtörön arról is megkérdezte Magyart, ott lesz-e a Partizánon pénteken rendezendő vitán. Magyar Péter erre elég határozottan körülírt egy nemet:

„Bármelyik vitára elmegyek, de azt követelem, hogy először köztelevíziós vita legyen.”

Magyar gondolatmenete szerint az összes eddig felvetett vitalehetőség (Partizán, RTL, ATV) egyrészt elvágta volna a lehetőséget a közmédiás vita elől, másrészt

minek menjen a Partizánba, ha oda nem megy el a Fidesz jelöltje.

Dobrev Klára szerint Magyar Péter egyre csak menekül a vita elől. „A Partizán arra jó volt, hogy két interjút adjon ott Magyar Péter, vitázni már nem lehet Gulyás Mártonnál. Péter, tőlem vagy az erős, egységes Európáról szóló vitától fél?” – kérdezte a DK listavezetője.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!