Tüntetést szervez Magyar Péter az MTVA elé, ha nem lehet a köztévén választási vita

2024. május 9. – 23:08

Másolás

Vágólapra másolva

Magyar Péter arról beszélt a Tisza Párt miskolci demonstrációján csütörtökön, hogy ha tíz napon belül nem kapnak választ a közmédia vezetőitől, hogy mikor mehetnek be a köztévébe egy élő választási vitára, akkor az MTVA előtt fognak tüntetni, és addig nem mennek haza, amíg nem olvassák be a követeléseiket vagy nem ülhetnek le vitázni Deutsch Tamással, Dobrev Klárával, Gyurcsány Ferenccel vagy Orbán Viktorral. „Az a mi köztelevíziónk, a magyar emberek köztelevíziója, nem a Fidesz propagandacsatornája. Innen is üzenem neki, hogy ha 10 napon belül nincs válasz, ott leszünk sok ezren, és nem megyünk addig haza” – mondta.

Magyar Péter beszédében felszólította Deutsch Tamást és Dobrev Klárát, hogy „ne bújjanak ki a vita alól”. Arra kérte őket, hogy írjanak együtt egy közös levelet a közmédia vezetőinek, hogy „tegyenek eleget a jogszabályi tájékoztatási kötelezettségeiknek, és engedjenek be minket a köztelevízió élő adásába, hogy beszélhessünk a magyar embereknek Magyarország múltjáról és jövőjéről!”

Ennek előzménye, hogy korábban a Facebookon győzködte egymást Dobrev Klára és Magyar Péter, hogy hol kéne megrendezni az EP-listavezetői vitát, amin elvileg a Fidesz listavezetője, Deutsch Tamás is részt venne. Magyar ragaszkodott ahhoz, hogy először a köztévében vitázzanak, míg Dobrev amellett érvelt, hogy a Fidesz által irányított közmédia helyett a legnézettebb kereskedelmi csatornán vagy a Partizánon kéne megtartaniuk a vitát.

Deutsch Tamás arra a kérdésre, hogy kiállna-e a többi párt listavezetőjével vitázni, csütörtökön azt mondta az RTL-nek, hogy: „én kész vagyok valamennyi listavezetővel vitát folytatni. Én a vitát egy fontos kérdésnek tartom, de én úgy látom, hogy a dollárbaloldal, az ellenzék listavezetői a vitáról akarnak vitát folytatni, én ebbe nem fogok belebocsátkozni. Kész vagyok vitázni, fontos kérdés, a technikai kérdéseket pedig nyilvánvaló, hogy a listavezetők szakértő munkatársai tudják egymással egyeztetni.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!