Hajnal Miklós: Állami segítséggel vett Teslát egy ferencvárosi labdarúgó akadémia

2024. május 8. – 17:34

Másolás

Vágólapra másolva

Lassan 3 éve károsanyagkibocsátás-mentesen suhanhatnak meccseikre a ferencvárosi focistagyerekek, ugyanis 5 millió forintos állami támogatással vett egy használt Tesla Model S-t a ferencvárosi Szőke István Labdarúgó Akadémia 2021-ben – derítette ki Hajnal Miklós, a Momentum országgyűlési képviselője. Az egyesület az úgynevezett Városi Civil Alapon keresztül kapott adófizetői pénzt, ez az a pénzalap, amiből gyakran kapnak forrásokat fideszes vagy Fidesz-közeli szervezetek. Jutott belőle Németh Szilárdhoz köthető szervezeteknek, de pécsi fideszes gamereknek is.

A Szőke István Labdarúgó Akadémia a Hajnal által megtekintett iratok szerint azért szeretett volna autót, mert az „megkönnyíti a gyerekek mérkőzésre és hazaszállítását, továbbá az ügyintézést. Fontos szempont volt, hogy zöld rendszámú kocsi legyen, mert akkor nincs gépjárműadó, súlyadó, parkolási díj, illetve számos helyen ingyen tölthetik az autót, és így rengeteget spórolnak.”

„Csakhogy az írásos kérdéseimre adott válaszból kifelejtették, hogy a szóban forgó gépjármű egy használt Tesla Model S. Kétlem, hogy amikor valaki egy gyerekszállításra és ügyintézésre való autóra gondol, akkor éppen egy Tesla ugrana be neki. De még akkor sem, ha a zöld rendszámnak megfelelő modellekre szűkíti a keresést. Ezzel nyilván az egyesület is tisztában van, hiszen nem véletlenül hallgattak a kocsi típusáról. Amikor betekintettem az iratokba a támogatásokat osztó Bethlen Gábor Alapkezelőnél, másolatot és fényképeket nem készíthettem, de a saját szememmel is láttam a Tesláról készült fotókat” – írta Hajnal a Facebookon.

Hajnal posztja szerint a Szőke István Labdarúgó Akadémia vezetője Tar József, aki egyébként a ferencvárosi roma önkormányzat vezetője is. A férfi a Ferencvárosi Fidesz egyik korábbi fotóján is szerepel: mosolyogva tölti ki az éppen aktuális nemzeti konzultációt.

„Többek között az ilyen és ehhez hasonló esetek miatt is kellene a Városi Civil Alapnak nyilvánosságra hoznia a támogatott szervezetek beszámolóit, hogy kiderülhessen, mennyi abszurd és visszaélésszerű támogatásra szórta a pénzt a kormány” – zárta posztját a momentumos képviselő.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!