Újabb polgármesterjelöltet indít Budapesten a Tisza Párt, ezúttal fideszes kerületben

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb polgármesterjelöltet indít Budapesten Magyar Péter Tisza Pártja: a XVII. kerületben Dálnoki Áron a jelöltjük, aki a Nemzeti Választási Iroda honlapja szerint május 3-án vette át az ajánlóíveket.

Csütörtökön derült ki, hogy a Tisza Párt három fővárosi kerületben: a VII.-ben, a XI.-ben és a XVIII.-ban is indít polgármesterjelöltet. A három kerületben közös, hogy mindet DK-s polgármester (Niedermüller Péter, László Imre és Szaniszló Sándor) vezeti.

Karácsony Gergely főpolgármester és Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke szóvá is tette a Facebookon, hogy Magyar pártja csak ellenzéki vezetésű kerületekben tervez indulni a június 9-i önkormányzati választáson, ami szerintük a Fideszt segíti. „A 18. kerület sokkal jobb hely lett azóta, hogy Szaniszló Sándor polgármester és csapata vezeti. A vele szemben való indulás, egy helyben ismeretlen jelölttel, nem a NER lebontását, hanem épp a visszaépítését szolgálja” – írta Karácsony.

Szabó a péntek délelőtti posztjában azt írta: „Magyar Péter pártja polgármesterjelölteket indít több budapesti ellenzéki vezetésű kerületben. Nem fideszes, hanem kizárólag ellenzéki kerületekben. Felmerül a kérdés: hogyan használ a Magyar Péter által is kívánatos kormányváltásnak az, ha ezeket a kerületeket visszaadja a Fidesznek? (…) A budapesti kerületekben való indulással a NER-ből a kormányváltás nemes szándékával kiugró Magyar Péter sajnos nem az Orbán-rezsim leváltását szolgálja, hanem pont az ellenkezőjét. Ezzel az Orbán-rezsim hatalomban tartását és erősítését éri el.”

A Párbeszéd politikusa ekkor valószínűleg még nem tudta, hogy a Tisza Párt a fideszes vezetésű XVII. kerületben is tervez indulni. 2006 óta a Fidesz mind az önkormányzati, mind pedig a országgyűlési választásokon tarol Rákosmentén. A kerületet jelenleg Horváth Tamás vezeti, aki most is Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje lesz. Rajta kívül eddig öt jelölt jelezte az indulási szándékát a kerületben:

  • Lukoczki Károly (MSZP), akit a DK, a Jobbik, az LMP és a Párbeszéd is támogat;
  • Gergely Bálint (Momentum);
  • Fazekas László (Mi Hazánk);
  • Fachet Gergő (Itthon Rákosmentén Egyesület);
  • Gál Péter (Munkáspárt).

Most pedig hetedikként Dálnoki Áron szállt be a versenybe a Tisza Párt színeiben.

Frissítés: Egy másik fideszes fővárosi kerületben, Kőbányán is lesz polgármesterjelöltje a Tisza Pártnak, itt Barna Judit Annamáriát fogják indítani. A X. kerületben ezzel ötre nőtt a polgármesterjelöltek száma:

  • a Fidesz-KDNP a reagáló polgármestert, D. Kovács Róbertet támogatja;
  • az ellenzéki pártok (DK, MSZP, Párbeszéd, Momentum, LMP) jelöltje Mustó Géza;
  • a Mi Hazánk Vékony Csongort;
  • a Munkáspert pedig Kerezsi Lászlót indítja a választáson.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!