Magyar „minden eddiginél nagyobb” tüntetést hirdetett a választás előestéjére

2024. április 26. – 18:01

frissítve

Magyar „minden eddiginél nagyobb” tüntetést hirdetett a választás előestéjére
Magyar Péter érkezik a Belügyminisztérium épülete elé szervezett tüntetésre 2024. április 26-án – Fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva
  • Pintér Sándor és Orbán Viktor lemondását követelte Magyar Péter a péntek estére meghirdetett tüntetésen a Belügyminisztérium épülete előtt.
  • Magyar arról beszélt, hogy az Orbán-kormány családbarátnak, gyerekbarátnak, békepártinak és vidékpártinak hazudja magát, és mindeközben semmibe veszi a családokat és a védtelen gyerekeket.
  • Vagy bocsánatot kér Orbán Viktor a bicskei áldozatoktól, vagy azonnal lemond, szólította fel a miniszterelnököt.
  • A kormány új gyermekvédelmi csomagjának minden pontjával egyetért Magyar, ám ez szerinte megúszása a probléma valódi kezelésének. Több pénzre lenne szükség a gyerekvédelemben, és csak az jelentene megoldást, ha minden esetre fény derülne.
  • A Tisza Párt kormányra kerülve azonnal megemelné az egészségügyi, gyermekvédelmi, szociális dolgozók bérét, a propagandaminisztériumot kidobnák a Karmelitából, és az új egészségügyi vagy oktatási minisztériumot tennék oda.
  • Magyar csak a köztévé élő adásában állna ki vitára Deutsch Tamás (Fidesz) és Dobrev Klára (DK-MSZP-Párbeszéd) EP-listavezetőkkel.
  • A közvélemény-kutatási adatokból azt olvassa ki, hogy lőtávolságra van már a Fidesz. Szerinte Orbánék is tudják, hogy a változást rövid időre fel lehet tartóztatni, de nem lehet megállítani.
  • A június 9-i EP- és önkormányzati választás előestéjére minden eddiginél nagyobb tüntetést jelentett be.
  • A tüntetés végén kék szalaggal kerítették körbe a minisztérium épületét.

Magyar Péter múlt héten országjárásba kezdett, először Békés megyébe látogatott. Gyulán beleszállt Kocsis Mátéba, Békéscsabán fáklyákat osztott, Sarkadon lángosozott, Gyomaendrődön kapott egy karikatúrát, aztán megnézte a szarvasi Mini Magyarországot is.

„Védjük meg a gyermekeket az újabb pedofil bűncselekményekről. Követeljük a valódi gyermekvédelmi reformot, a gyermekvédelem finanszírozásának jelentős megemelését. Követeljük a szörnyűségeket eltussoló intézményvezetők felelősségre vonását, és a politikai felelősök, Pintér Sándor belügyminiszter lemondását és a kormány távozását.” Ezzel a felhívással hirdette meg újabb tüntetését Magyar Péter péntek este 18 órára a Belügyminisztérium épülete előtt.

Magyar március 15-én az Andrássy útra szervezett zászlóbontást, április 6-án pedig a Kossuth téren tüntetett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!