A bicskei gyerekotthon kilenc áldozata kapott kártérítést a belügy szerint

2024. április 26. – 07:41

Másolás

Vágólapra másolva

Magyar Péter kedden jelentette be, hogy pénteken 18 órára tüntetést szervez a Belügyminisztérium elé, hogy Pintér Sándor és a magyar kormány lemondását követelje. Magyar úgy indokolt, hogy a kormány két és fél hónap alatt, vagyis a kegyelmi ügy kirobbanása óta nem kért bocsánatot a bicskei gyerekotthon áldozataitól.

„A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság kilenc fővel kötött peren kívüli egyezségi megállapodást, akiknek mindösszesen 154 millió forintot fizetett”

– tájékoztatta a Belügyminisztérium sajtóosztálya a Blikket épp pénteken.

A nyilvánosság 2016-ban, az RTL Házon kívül című műsorából értesült a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon igazgatója, V. János súlyosan pedofil, egy évtizeden át folytatott bűncselekmény-sorozatáról, amit öt évig még azután is folytatni tudott, hogy az első bejelentések 2011-ben a hatóság tudomására jutottak.

Vásárhelyi Jánost később 9 év 6 hónap fegyházra ítélte a Székesfehérvári Törvényszék, eddig összesen 7 évet és 3 hónapot töltött börtönben, legkorábban büntetése kétharmadának letöltése után feltételesen szabadulhatott volna, de a bíró nem engedte ki.

Novák Katalin köztársasági elnök a pápalátogatás ürügyén elnöki kegyelemben részesítette a gyermekotthon igazgatóhelyettesét, K. Endrét, aki zsarolással kényszerítette az otthon több lakóját, hogy vonják vissza a pedofil igazgató ellen tett vallomásukat. Novák február tizedikén lemondott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!