Ungár Péter: Azok ellen, akik nőket taperolnak a BKV-n, lehessen eljárást kezdeményezni

2024. április 23. – 20:26

Másolás

Vágólapra másolva

Az LMP EP-listavezetője a kedd esti Egyenes beszéd vendége volt az ATV-n, akit először Vitézy Dávidról kérdezett a műsorvezető Szöllősi Györgyi. Ungár Vitézyvel kapcsolatban gyorsan eljutott a BKV-rendészetig, amit nagyon sajnál, hogy Karácsony Gergely nem támogat. Szerinte ha az utazók olyan antiszociális elemekkel találkoznak tömegközlekedés közben, akik nőket taperolnak, óbégatnak, akkor ellenük lehessen eljárást kezdeményezni. Erre lenne jó a BKV-rendészet, ami Vitézy programjában is szerepel.

A fővárosi aláírásokkal megvannak, de az EP-aláírásokat jelenleg is gyűjtik, viszont Ungár szerint ezzel jobban állnak, mint 2022-ben. Továbbra sem szeretnék, hogy a főváros pártpolitikai csatatér legyen, helyette szakpolitikáról legyen szó, az Európai Parlamentben pedig az a céljuk, hogy zöld szakpolitikáról beszéljenek, például méhgyilkos vegyszerekről vagy akkumulátorgyártásról.

Dull Szabolcs újságíró, a Telex korábbi főszerkesztője is a műsor egyik vendége volt, aki szerint az LMP túlélését jelenti Vitézy indítása – a műsorvezető erről is kérdezte Ungárt, aki szerint Vitézy egy jó jelölt, és ez maga a politikai tevékenység, hogy jó jelölteket kell állítani a jó pozíciókra, ez a sikeresség kulcsa.

Arról, hogy miért ment neki a Momentumnak egy nyílt levélben, azt mondta, hogy azt gondolták, a Momentum a legjobb jelöltet, a legjobb szakembert támogatja majd, azaz Vitézyt. Szerinte a Momentum is majd a saját szavazói mögé áll, és előbb-utóbb rá fognak jönni, hogy a szavazóik Vitézyre szavaznának. A Karácsonnyal való viszonyukat mutatja, hogy a Momentum-logó nincs ott Karácsony mögött, helyette Draskovics Tibor az egyik szövetségese, és elismételte a Telex hétfői műsorában tett kijelentését, hogy egy vörös polip uralja a Városházát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!