Független képviselőként indulna Kemecsén a mindkét szemére megvakított nő bátyja

2024. április 23. – 12:30

Másolás

Vágólapra másolva

Összegyűjtötte az önkormányzati és kisebbségi önkormányzati választáson történő induláshoz szükséges ajánlószelvényeket, így, ha az illetékes választási bizottság azokat hitelesnek tartja, Lakatos Róbert, a mindkét szemére megvakított kemecsei nő bátyja is indulhat a június 9-i választásokon.

A Bors beszámolója szerint Kemecse képviselő-testülete az alacsony (ötezer fős) lélekszám miatt összesen nyolc tagú, ebbe szeretne bekerülni a férfi, aki mellette kisebbségi képviselőként is dolgozna.

„Mint az első helyi roma diplomás, közelről ismerem az embereket közvetlenül érintő problémákat. Ápolóként és szociális munkásként is sok tragédiával szembesültem. Jelenleg a jogi egyetemre járok. Rendszeresen kérnek tőlem segítséget elkeseredett szülők, akiknek az iskolás korú gyereke rászokott a dizájnerdrogokra. Ezek gyilkos mérgek, de sajnos nagyon nehéz a terjesztésüket megállítani” – magyarázta a lapnak Lakatos Róbert, aki fontosnak tartaná a szociális bizottság létrehozását, mellyel a hátrányos helyzetű lakosokat lehetne segíteni akár élelmiszerrel, akár tűzifával.

Szerinte ezek kis dolgoknak tűnnek ugyan, de a településében többségben vannak az ilyen helyzetben élők. „Oktatási területen szükségesnek tartom a Biztos Kezdet Gyerekház és Tanoda létrehozását. Hosszú távú tervem pedig egy helyi középiskola létrehozása” – mondta a lapnak. Beszélt arról is, hogy létrehozna egy Ifjúsági Önkormányzatot, újból megnyitná a szórakozóhelyeket és a mozit is. Úgy gondolja, szükség van a közbiztonság erősítésére, a gyalogos átkelőhelyek létrehozására és jó közvilágításra is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!