A mindkét szemére megvakított kemecsei nő nem fogadta el a bocsánatkérést a tárgyaláson

2023. április 26. – 10:04

Másolás

Vágólapra másolva

Nem tett vallomást a Nyíregyházi Járásbíróságon kedden az a férfi, aki tavaly februárban puszta kézzel kinyomta volt barátnőjének mindkét szemét, írja az Rtl.hu. A videókapcsolaton keresztül meghallgatott férfi kifogásokat sorolt, hogy szerinte miért nem lehetne megtartani a tárgyalást, de a bíró nem adott neki igazat, szerinte a vádlott „perelhúzó magatartást” folytatott.

A hencidai illetőségű, 36 éves Gy. Attilára az ügyész tényleges életfogytiglani fegyházat kért különösen kegyetlen emberölés kísérlete miatt, ugyanis a férfi többszörös visszaeső. Ráadásul tettét azután követte el, hogy a 22 éves nő nem akarta visszavonni feljelentését, miután erőszakosan társaival együtt elrabolta és késsel fenyegette.

Gy. Attila korábbi vallomásait a bíró olvasta fel a tárgyaláson, ezekben többek azt mondta a férfi, hogy „nagyon sajnálom a történteket, gondolatomban sem volt, hogy így fogunk járni”. A férfi tagadta, hogy végezni akart volna volt barátnőjével, csak azt ismerte el, hogy bántalmazta. Egy éve békülni ment Gabriella otthonához, de végül fojtogatni és verni kezdte a nőt, majd puszta kézzel megvakította a házuk mögötti szántásban.

„A tisztelt bíróság felé szólnék, hogy akkor legyen szíves engedélyezni, hogy bocsánatot kérhessek tőle”

– mondta a vádlott a bíróságon, de ezt a nő nem fogadta el.

„Hát nem a kezemet törte el, hanem kivette a két szememet!”

A megvakult 22 éves Gabriellát a testvére kísérte be a tárgyalásra. Vallomástétele közben többször rosszul lett, emiatt szünetet is elrendelt a bíró. A nő vallomásában azt mondta, hogy szerinte Gy. Attila meg akarta ölni, fojtogatta és fenyegette őt. Gabriella próbálta védeni magát, de a fájdalomtól elájult, azután pedig nem értette, hogy miért nem lát. A legnagyobb fájdalma az, hogy nem láthatja többé a kislányát.

A bíróság a következő két tárgyaláson tanúkat, később pedig szakértőket hallgat meg, ítéletet csak ezután hoznak az ügyben.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!