Magyar Péter: Kocsis Máté nem tölt sok időt munkával, délutánonként pezsgőzik és borozik

2024. április 18. – 04:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Napjainak a nagy részét, főleg a délutánokat pezsgőzéssel és borozással tölti a Várban, különböző haveri cégeknél és éttermekben” – mondta Magyar Péter Gyulán Kocsis Mátéról. Kocsis április 16-án a Telexnek beszélt arról, hogy továbbra is kitart gyanúja mellett, miszerint Magyar Péter államközeli megbízásait a volt felesége, Varga Judit intézhette, hiszen Magyar nem a végzettségének megfelelő megbízásokat kapott a kormánytól. Erről kérdeztük az országjárását Békés megyében kezdő Magyart.

Szerinte Kocsis Máté nem mondott igazat azzal, hogy neki 8 millió forint lett volna a fizetése, mert nem volt annyi.

„Én arra emlékszem, hogy amikor a jogi egyetemre jártunk, és Gulyás Gergellyel relatíve könnyen vettük a jogi egyetemet, akkor Kocsis Mátét leginkább kocsmákban lehetett látni, valamint a MIÉP-nél, aminek az ifjúsági tagozatát vezette. És hát nagy nehezen tudta csak letenni a vizsgáit, nem is tudom, hogy van-e egyébként szakvizsgája, valószínűleg arra már nem mert elmenni” – mondta Magyar, aki szerint Kocsis csak megijedhetett attól, amit mondott, tehát hogy Magyar Pétert a felesége pozíciója miatt nevezték ki állami cégek vezetésébe, azzal hivatali visszaéléssel vádolta a kormányt és a saját kollégáit. Magyar emiatt egyébként várja is, hogy Kocsis kijelentései miatt valaki feljelentse a kormányt hivatali visszaélésért, és az ügyészség ezt kivizsgálja.

Magyar szerint egyébként a Fideszre valóban jellemző, hogy családi kötelékek miatt segítenek pozícióba embereket, és azt sem állítja, hogy nála ez ne lett volna szempont, hiszen abban mindenképp segítenek a családi kötelékek, hogy az ember önéletrajza eljusson a megfelelő helyre.

„Én ezt sose tagadtam. Nyilván Kocsis Máté letagadja, de a Fideszre nagyon is jellemző a nepotizmus, a feudalizmus, helyi szinten vagy máshol is. De ennek fogunk véget vetni.”

Magyar arról is beszélt, hogy Kocsis Máté szerinte nem tölt túl sok időt munkával, a pezsgőzések és borozások idején nem is nehéz megtalálni a Lovarda környékén vagy a Batthyány Lajos Alapítvány felújított kastélyánál. Magyar a kastély díszterméről azt mondta, „úgy néz ki, mint egy angol klub. Ott szoktak az urak ingyen fogyasztani. Kocsis szerintem többet tartózkodik ott, mint az irodájában.”

Frissítés: Kocsis Máté csütörtök délelőtt rövid Facebook-posztban reagált Magyar Péter Állításaira. Azt írta: „Csúnya, alaptalan dolgokat állít rólam PszichoPeti, de jobban jártam, mint a felesége, mert engem csak szóban bántalmaz.
Csak elő ne kerüljön a nadrágszíj!”

Frissítés2: Kocsis Mátét pénteken egy másik ügyben kérdeztük, de kérdéseinkre nem akart válaszolni. Azt írta, azért, mert a fenti cikkben az ő megkérdezése nélkül közöltük Magyar szavait. Amit Magyar róla mondott, az szerinte „hemzseg a valótlanságoktól, durván jogsértő”, és Magyar szavainak közlése „sajtóetikai kérdéseket is felvet”.

„Külföldről finanszírozott munkájukhoz jó egészséget kívánok!” – zárta levelét a Fidesz frakcióvezetője.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!