Költségvetési csalás miatt nyomoznak a CÖF plakátolós cége ellen

2024. április 15. – 14:28

Másolás

Vágólapra másolva

Költségvetési csalás bűntette miatt rendelt el nyomozást a NAV a Civil Összefogás Fórum óriásplakátjait menedzselő cége ellen – ezt Polt Péter legfőbb ügyész árulta el. Ahogy a 24.hu írja, a legfőbb ügyész Vadai Ágnes DK-s képviselő kérdésére írta meg a nyomozás tényét.

Vadai még tavaly szeptemberben is kérdezte Polt Pétert arról, hogy honnan van egymilliárd forintos plakátkampányra pénze a Kövess minket 2022 Kft. nevű, amúgy veszteséges cégnek, ami a fideszes szervezethez köthető. Az ellenzéki politikusok feje fölé „Háborúpártiak” feliratot biggyesztő kampányra a cég több mint egymilliárd forintot költött a Kantar Media adatai szerint, miközben a Kövess minket 2022 Kft. 300 millió forint veszteséggel zárta az első két évét.

A legfőbb ügyész a képviselő kérdését feljelentésként értelmezte, és szeptember 25-i válaszában azt írta, kivizsgálásra küldte a NAV-nak. Az adóhivatalt aztán az RTL kérdezte arról szeptember végén, hogy elindult-e a nyomozás az ügyben, de nem kaptak választ.

Vadai Ágnes nemrég újra rákérdezett az ügyre Polt Péternél, aki április 15-i keltezésű válaszában azt írja, a NAV október 20-án nyomozást indított költségvetési csalás miatt. Az ügy még felderítési szakaszban lehet, mert a legfőbb ügyész válasza szerint az ügyészségnek ebben a szakaszban még csak felügyeleti joga van az adóhatóság nyomozásainál, így a nyomozás egyéb részleteiről az ügyészség egyelőre nem tud tájékoztatást adni, erre csak a nyomozó hatóság irányításával ellátott személy jogosult. Így egyelőre nem tudni azt sem, hogy az új, Dead Kennedy's punkzenekartól lopott, később magyarpéteresített kampány pénzügyeivel kapcsolatban is nyomoz-e a hatóság.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!