Lezárult a vizsgálat, a népegészségügyi központ szerint senki sem felelős a 13 éves nagyecsedi lány haláláért

2024. április 8. – 20:11

Másolás

Vágólapra másolva

Senki sem hibás a 13 éves nagyecsedi lány halálában – állapította meg a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) nemrég lezárult vizsgálata.

A lány január végén lett beteg, a szülei a háziorvoshoz, majd a mátészalkai orvosi ügyeletre is elvitték, de mindkét helyről hazaküldték őket. Amikor a lány állapota rosszabbodott, vért hányt és a szívét fájlalta, visszavitték a mátészalkai gyermeksürgősségire, ahonnan már mentő szállította a nyíregyházi kórházba, ahol nem sokkal később tüdőgyulladásban meghalt. A vizsgálati dokumentumokban az áll, hogy a lánynál az influenzavírus egyik szövődménye alakult ki, ez vezetett a halálához – számolt be erről az RTL Híradója.

Miután a sajtó beszámolt az esetről, az NNGYK azonnali vizsgálatot rendelt el az ügyben, hogy kiderítsék, hibázott-e valaki a lány ellátása során. A vizsgálat azóta már lezárult, és azt állapították meg, hogy senki nem hibázott.

Az ügyben a rendőrség is nyomoz. A család és ügyvédjük most a rendőrségi nyomozás eredményét várják. Azt mondták, nem tudják elfogadni, hogy gyermekük halálának nincs felelőse.

Az RTL birtokába jutott részletes szakvélemény alapján a szülők a gyerekkel – torokfájás, láz és hányinger miatt – a háziorvoshoz mentek, aki otthoni kúrálást írt elő. A szülők elmondása szerint másnap hiába hívták telefonon a rendelőt telefonon, amikor a lányuknak már 39 fokos láza volt.

„Nem azt mondta, hogy hozza vissza a lányát, hogy nézzem meg, hogy mi van vele, hanem azt, hogy ő nem Jézus, és vetett egy keresztet. Egy nap alatt nem tudja meggyógyítani” – idézte fel Petrohai Ferenc, a lány édesapja.

„Hazaküldenek. És pár óra múlva meg kritikus állapotban van? Vissza kell mennünk a kórházba? Ha feljebb küldött volna az ambulanciára, akkor az én lányom a mai napig élne” – mondta Varga Melinda, a lány édesanyja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!