Azonnali vizsgálatot rendeltek el a 13 éves nagyecsedi lány halálának ügyében

2024. február 6. – 11:01

Másolás

Vágólapra másolva

Azonnali vizsgálatot rendelt el egy 13 éves nagyecsedi lány halálesetével kapcsolatban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ. „A hatósági vizsgálat eredményéről tájékoztatjuk az érintetteket” – áll a közleményükben.

A lány január végén lett beteg, a szülei múlt hét hétfőn vitték el a háziorvoshoz, ahol azt mondták nekik, hogy a gyerekük egy influenzaszerű vírust kaphatott el, és otthon kúrálják. Aznap éjszaka 39 fokos láza lett, ezért kedd reggel újra felhívták a rendelőt, ahol azt mondták nekik, hogy ha csak lázasodik, másnap reggel vigyék be.

Kedd estére a lány már a hátát és mellkasát is fájlalta, ezért kocsiba ültek, és a mátészalkai orvosi ügyeletre mentek vele, de innen hazaküldték őket. Az ott kapott papírra azt írták, ha rosszabbodik a lány állapota, akkor vigyék be a gyereksürgősségire. Ez két órával később meg is történt, miután a lány vért hányt és a szívét fájlalta. A sürgősségiről már nem küldték el őket, a lányt mentő vitte a nyíregyházi kórházba, ahol hajnali háromkor intenzívre került. A légzése összeomlott, és szerda reggelre elhunyt. A halál okaként tüdőgyulladást állapítottak meg.

A szülők az RTL-nek azt mondták, úgy érzik, az orvosok későn vették észre, hogy nagy a baj. Az apa azt is mondta, nem érti, miért nem csináltak egy vérvételt vagy egy röntgent az ügyeleten, vagy miért nem küldték fel őket egyből a sürgősségire. A szülők most feljelentést akarnak tenni, hogy kiderüljön, mulasztott-e valaki az eset során.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!