A háziorvostól és az ügyeletről is elküldték a 13 éves lányt, másnap reggelre meghalt

2024. február 5. – 22:57

Másolás

Vágólapra másolva

Tüdőgyulladásban halt meg az a 13 éves nagyecsedi lány, akit rövid idő leforgása alatt a háziorvosától és az orvosi ügyeletről is hazaküldtek, két órával később viszont már a gyereksürgősségire kellett vinniük a szüleinek, innen pedig hiába szállították mentővel a nyíregyházi kórházba, a másnap reggelt már nem érte meg – derült ki az RTL Híradójából.

A szülők az RTL-nek elmondták, úgy érzik, az orvosok későn vették észre, hogy nagy a baj. Elmondásuk szerint múlt hétvégén lett beteg a lányuk, ezért hétfőn el is vitték a háziorvoshoz, ahol azt mondták nekik, hogy egy influenzaszerű vírust kaphatott el, otthon kúrálják. Aznap éjszaka 39 fokos láza lett, ezért kedd reggel újra felhívták a rendelőt, ahol azt mondták nekik, hogy ha csak lázasodik, másnap reggel vigyék be.

Kedd estére a lány már a hátát és mellkasát is fájlalta, ezért kocsiba ültek, és a mátészalkai orvosi ügyeletre mentek vele, ahol azt is elmondták, hogy a láz miatt a lány az izmait érzi, de innen is hazaküldték őket. A papírjaira azt is ráírták, hogy ha rosszabbodik a helyzet, vigyék be a gyereksürgősségire, ami két órával később meg is történt, miután a lány vért hányt és a szívét fájlalta.

Itt a szülők szerint nem akarták elhinni, hogy két órával előtte is látta orvos a gyereket, az apa pedig az RTL-nek azt mondta, nem érti, miért nem csináltak egy vérvételt vagy egy röntgent az ügyeleten, vagy miért nem küldték fel őket egyből a sürgősségire. A sürgősségiről mindenesetre már nem küldték el őket, a lányt mentő vitte a nyíregyházi kórházba, de ahol hajnali háromkor intenzívre került, majd altatásba, de a légzése összeomlott, és szerda reggelre meghalt.

A szülők az RTL-nek azt mondták, feljelentést tesznek, hogy kiderüljön, mulasztott-e valaki. A gyermek háziorvosa nem nyilatkozott a csatornának, az orvosi ügyeletet ellátó Mentőszolgálattól pedig az a válasz érkezett, hogy súlyos állapotra utaló tüneteket nem észleltek. A mátészalkai kórháztól azt írták, a gyermeksürgősségi ügyeletes orvosa indokoltan kérte az azonnali átszállítást Nyíregyházára, de olyan gyorsan romlott a lány állapota, hogy már nem tudták megmenteni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!